Spor

Dev sponsorluk iddiası; Cem Uzan'dan Galatasaray'a 72 milyon euroluk teklif!

18 Haziran 2023 09:31

Yeni bir marka kurmaya hazırlanan iş insanı Cem Uzan'ın, Galatasaray'a 72 milyon euro tutarında sponsorluk teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

Paris'te yaşayan iş insanı Cem Uzan'ın 19 Haziran pazartesi günü Galatasaray Kulübü'ne 72 milyon euroluk sponsorluk ve Mauro Icardi bonservisinin hediyesi teklifini göndereceği öğrenildi.

Sözcü'nün haberine göre Galatasaray eski yöneticilerinden, Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm ile Paris'te buluşup Mauro Icardi transferiyle ilgili görüşen Cem Uzan'ın kurduğu yeni marka ile talip olacağı sponsorluklar şöyle:

1- Ali Sami Yen Stadı'nın 5 yıllık isim sponsorluğu…

2- Galatasaray forma reklamının 5 yıllık sponsorluğu…

3- Mauro Icardi'nin PSG'den 40 milyon euroluk bonservisinin alınıp Galatasaray'a 4+1 yıllık hediye edilmesi…

Cem ve Hakan Uzan kardeşlerin Paris'te finans ekipleriyle 5.5 saat sponsorluk teklifi toplantısı yaptıkları öğrenildi. Bu arada Ural Aküzüm'den de Icardi'nin tapusunun alınmasıyla ilgili planlama yaptıkları sızan haberler arasında.

Galatasaray Kulübü, teklifi kabul eder veya etmez ama Cem Uzan'ın sarı-kırmızılı kulüp için her türlü fedakarlığı yapmaktan vazgeçmeyeceği söyleniyor.

Bilindiği gibi Ali Sami Yen stadının isim sponsorluğu Erden Timur'un sahibi olduğu Nef inşaat firmasına, forma sponsorluğu da Sixt Rentacar firmasına ait.