Gündem

Dilan Polat'ın avukatı: Felç olma ihtimali yüksek

Yaklaşık 2 aydır cezaevinde bulunan Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya, "Doktorlara sorduğumda, müvekkilin bu baskı sonucunda felç olma ihtimalinin yüksek olduğunu işaret ettiler" dedi

01 Ocak 2024 12:11

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Polat'ların avukatı Hüseyin Kaya, Dilan Polat'ın psikolojisinin iyi olmadığı ve biyolojik olarak ciddi ağrılar yaşamasının sonucunda felç kalma ihtimali olduğu belirtildi.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, Dilan Polat, 4 yıldır kullandığı antidepresan ilaçlarının bitmesi nedeniyle 29 Aralık günü İstanbul Bakırköy’de bulunan Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastanede yapılan tetkiklerin ardından Polat'ın yeniden Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü.

"Felç olma ihtimali yüksek"

Müvekkilinin aşırı derecede eklem ağrıları ve kaldığı koğuşun çok rutubetli olduğunu belirten avukat Hüseyin Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“Müvekkil çocukları için çok üzülüyor. Bu yüzden de sanırım psikolojisi gittikçe kötüleşiyor. Yürümekte zorlanıyor. Benimle görüştüğü zamanlarda yüzünde uyuşma olduğunu söyledi. Sanırım bu da strese bağlı. Müvekkil sakinleştirici ve destek hapları kullanıyordu. Tüm yaşananlardan iyice psikolojisi etkilenmiş, biyolojik olarak ciddi ağrılar yaşamıştır. Müvekkil, psikolojik olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktadır. Yüzünde de zaman zaman uyuşmalar oluşmaktadır. Bunun belirtilerini avukatı olarak doktorlara sorduğumda, müvekkilin bu baskı sonucunda felç olma ihtimalinin yüksek olduğunu işaret ettiler” 

TIKLAYIN-Ruh sağlığı ve sinir hastalıkları hastanesine götürülen Dilan Polat’ın avukatı: Psikolojisi gittikçe kötüleşiyor