Politika

Dışişleri Bakanı Fidan, hem senatörlerle hem de ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile görüştü; Gazze'de ateşkes mesajı verdi

Fidan önce ABD Senatosu Dış İlişkiler Bakanı Benjamin Cardin ve komite üyesi senatörlerle görüştü

08 Mart 2024 09:10

T24 Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün resmî temaslarda bulunmak üzere ABD'nin başkenti Washington'daydı. Fidan önce ABD Senatosu Dış İlişkiler Bakanı Benjamin Cardin ve komite üyesi senatörlerle görüştü. Daha sonra ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'la görüşen Fidan, Gazze'de ateşkesin bir an önce sağlanması mesajı verdi. 

Dışişleri Bakanlığı2nın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın Washington'da ABD Senatosu Dış İlişkiler Bakanı Cardin ve komite üyesi senatörlerle bir araya geldiği belirtildi.

Bakan Fidan, ABD Senatosu Dış İlişkiler Bakanı Cardin ve diğer senatörlerle
(Fotoğraf: AA) 

Bakan Fidan daha sonra ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'la görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, müzakerelerde gelinen son noktanın da değerlendirildiği Washington'daki görüşmede Fidan, Sullivan'a, Gazze'de bir an önce ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye ulaşan insanî yardımın artırılması gerektiğini bildirdi.

Görüşmede, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın daha fazla uzamaması ve savaşın "Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve siyasi bütünlüğü içinde" çözülmesi gerektiğinin altı çizildi. 

Fidan, "Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele konusunda kararlılığının sürdüğünü" vurguladı ve bu konuda ABD'nin müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesi gerektiğini ifade etti. 

Görüşmede, ayrıca Irak'ta siyasi istikrara verilen önem aktarıldı. 

Azerbaycan-Ermenistan barış sürecinin desteklendiğinin de aktarıldığı görüşmede, burada sağlanacak ilerlemenin Kafkasya'nın refahı için belirleyici olacağı ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ayrıca Washington'da Atlantic Council Front Page Etkinliğine katılarak konuşma yaptı.