Dünya

Dışişleri Bakanlığı: Pazar günü Belçika'da PKK Türk vatandaşlarına saldırdı; yaralananlar oldu

26 Mart 2024 16:25

Dışişleri Bakanlığı pazar günü Belçika'nın Hasselt kentine bağlı Heusden-Zolder ve Hauthalen çıkan olayların arkasında PKK'nın olduğunu, düzenlenen saldırılarda Türk vatandaşlarının hedef alındığını ifade etti. 

Dışişleri Bakanlığı, pazar günü Belçika'da Türk ve Kürt azınlığa mensup gruplar arasında çıkan olaylara dair bir açıklamada bulundu. Bakanlık, Türk vatandaşlarına Belçika’nın Leuven şehrinde toplanan PKK militanlarının saldırdığını ifade etti. 

Bakanlık, saldırıda can kaybı yaşanmadığını ama yaralılar olduğunu belirtti.

Açıklamada olaylara Brüksel’de ve Ankara’da Belçika makamları nezdinde derhal girişimlerde bulunulduğu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile telefonda görüştüğü aktarıldı. 

"Belçika’daki toplumumuzun sağduyulu tavrı ve Belçika emniyet makamlarının etkili müdahalesi sayesinde olayların büyümesi engellenmiştir. Saldırganlar hakkında yerel makamlarca soruşturma başlatılmıştır" denilen açıklamada, "Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir" ifadeleri kullanıldı.