Gündem

Diyarbakır'da havalimanı otoparkında onlarca sıfır otomobil görüntülendi

21 Haziran 2023 12:08

Diyarbakır Havalimanı otoparkında, eksi 1. katta plakasız ve ambalajları üzerinde onlarca sıfır otomobil park halinde görüntülendi. Ne zaman ve kim tarafından park edildiği bilinmeyen otomobillerin stokçular tarafından konulduğu iddia edilirken, otopark yetkilisi, araçların kiralama şirketlerine ait olduğunu söyledi.

Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Havalimanı otoparkının eksi 1. katında plakasız ve ambalajları üzerinde sıfır otomobiller park halinde görüntülendi. Ne zaman ve kim tarafından bırakıldığı bilinmeyen otomobillerin stokçular tarafından konulduğu iddia edildi.



Konunun uzmanları, sıfır araçların tescil işini normalde satın alınan bayinin yaptığını, eğer onlara yaptırılmak istenmiyorsa bayiden alınan evrakla notere gidilip alınan plakanın şoförler odasından bastırıldığını ifade ederek, araçların büyük ihtimalle ‘stokçuluk’ için otoparka konulduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili ulaşılan otopark yetkilisi ise ilk önce otoparkta plakasız ve ambalajları üzerinde otomobil olmadığını söyledi. Ardından otoparktaki otomobillerin fotoğraf ve görüntülerinin olduğunun belirtilmesi üzerine yetkili bu kez, araçların kiralama şirketlerine ait olduğunu ve plakaları takıldıktan sonra kiraya verildiğini kaydetti. (DHA)