Gündem

Diyarbakır'da kayyum yönetimindeki Bağlar Belediyesi arsaları satışa çıkardı

09 Haziran 2023 16:39

Diyarbakır’da kayyum yönetimindeki Bağlar Belediyesi'nin, arsalarının bir bölümünü kapalı teklif, açık artırma usulüyle satışa çıkardığı öne sürüldü. 

Gazete Duvar'ın Diyarbakır Yenigün Gazetesi'ne dayandırdığı haberine göre, Bağlar Belediyesi, Kayapınar ilçesi Kayapınar Mahallesi'nde bulunan yedi parseldeki arsalarının satışlarını ihale yoluyla yapacak. İddiaya göre, kapalı teklif usulü ile ihaleye çıkarılan arsalar 21 Haziran Çarşamba günü saat 13.30 ile 15.00 saatleri arasında belediyenin meclis toplantı salonunda encümenlerin katılımıyla yapılacak. İhalede, kapalı tekliflerin okunmasının ardından katılmaya hak katılımcıların sözlü olarak artırma tekliflerinin de alınacağı belirtildi.

Satışa sunulacak alanların büyüklüğü 232 ile 718 metrekare arasında değişirken muhammen bedelleri de 1-4 milyon arasında değişiyor. Belediye, satışı yapılacak taşınmazların bulunduğu parselin müştereklerden birinin başvurması durumunda hissedara, muhammen bedel üzerinden ihalesiz satış yapılacağını da paylaştı.

Dökmetaş mahallesindeki üç taşınmaz arsa da satışa çıkarılmıştı

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır'a bağlı Yenişehir Belediyesi, Dökmetaş mahallesindeki üç taşınmaz arsayı kapalı teklif usulüyle satışa çıkarmıştı. Satış için 13 Haziran’da ihale yapılacak.