Gündem

Dolandırıcılık davası: Eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın şirketinin e-postası "dekont" olmuş

29 Kasım 2023 15:12

Çok sayıda futbolcu ve iş insanını dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın ürettiği ileri sürülen belgelere Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal'ın şirketinin ismi de karıştı. Aysal'ın şirketi Unit Group, belgenin tamamen gerçek dışı olduğunu kaydetti.

Denizbank Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 7 Nisan ile 28 Nisan arasında yaptığı incelemede, dolandırıldığını ileri süren kişilerin iddiaları ve yapılan işlemler incelendi. Bankaya başvuran isimlerden biri de Fatih Terim'in damadı Volkan Bahçekapılı'ydı.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre, Bahçekapılı'nın bankaya sunduğu belgelerden biri de, Erzan tarafından kendisine gönderilen bir e-postanın ekran görüntüsüydü. Bu e-postada Erzan'ın imzaladığı Denizbank'ın kaşesini kullandığı ve 1 milyon 400 bin dolar ödeme yapıldığı görülüyor.

E-postanın gönderen hanesinde Denizbank uzantılı bir kullanıcı adı, alıcı hanesinde ise UNIT uzantılı bir kullanıcı adı yer alıyor. E-postanın konu kısmında 'Toplu Ödeme Akıbet Bilgisi' notu yer alıyor.

Gönderen ve alıcı kısımlarında ismi yer almayan Volkan Bahçekapılı'nın ismi ise e-postada şu şekilde geçiyor:

"Sayın yetkili, 17.03.2023 efyt sonuçlanmıştır. Ödeme detayları listelenmiştir."

Denizbank: Erzan tahrifat yapmış, Bahçekapılı fark etmemiş 

Bankanın teftiş kurulu raporunda, Bahçekapılı'nın kolaylıkla fark edilebilen aykırılıkları görmediğine vurgu yapılıyor. Raporda ayrıca, Erzan’ın gerçek bir mail görüntüsü üzerinde tahrifat yaparak sahte bir belge düzenlediği, belge üzerindeki imzaları da kendisinin attığı belirtiliyor.

E-postanın gönderildiği UNIT Grup, eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a ait. Aysal, UNIT Grup'taki uluslararası ortaklarıyla birlikte, İran'da enerji yatırımları yapıyor.

Unit Group'tan açıklama

Haberin ardından bir açıklama yapan Unit Group şunları kaydetti: "Çok sayıda futbolcu ve iş insanını dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Denizbank Levent Şubesi eski Müdürü Seçil Erzan'ın kurbanlarını ikna etmek için ürettiği ileri sürülen belgelere sosyal medya vasıtası ile şirketimizin de isminin karışması dolayısıyla açıklama yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur.

Türkiye’deki finansal faaliyetlerimizde Denizbank da Unit Group’un çalıştığı bankalar arasında yer almaktadır. Ancak bu sergilenen bilgi ve belge tamamen gerçek dışıdır.

Şirketimiz ve yöneticilerimizin sanık kişiler ile hiçbir tanışıklığı olmadığı gibi, sergilenen sahte evrak ve işlem ile de hiçbir ilgisi yoktur. Şirketlerimizin böyle bir dolandırıcılık olayında isminin kullanılmasından duyduğumuz esef ve üzüntüyü kamuoyu ile paylaşmayı görev addediyoruz.
"

TIKLAYIN - Fatih Terim'le ilişkisi, paralarla yurt dışına kaçırılmak istenmesi, kendisine Rolex saat hediye eden futbolcu; işte Seçil Erzan'ın ifadelerinin tamamı!