Dünya

Donald Trump'ın başkan yardımcısı adayı, yeni çıkan kitabında 1 yaşındaki köpeğini nasıl öldürdüğünü yazdı

The Guardian, kitapta Noem'in henüz yavru olan dişi köpeğini "saldırgan bir kişiliğe" sahip "eğitimli bir suikastçı" olarak tanımladığını aktardı

04 Mayıs 2024 10:35

Güney Dakota Valisi Kristi L. Noem, yakında piyasaya çıkacak olan "Geri Dönüş Yok" adlı kitabında 14 aylık köpeği Cricket'ı öldürdüğünü yazdı. Ardından üç ayrı gün boyunca, Cumhuriyetçi sosyal medyada köpeğini öldürdüğüne dair paylaşımlarda bulundu. 

Tartışma, geçen Cuma günü The Guardian'ın, Noem'in Donald Trump'ın başkan yardımcısı adayı olarak ortaya çıkma şansını arttırmak için zorunlu olarak ciltlenmesi gereken siyasi anı kitabının ayrıntılarını yayımlamasıyla başladı.

The Guardian, kitapta Noem'in henüz yavru olan dişi köpeğini "saldırgan bir kişiliğe" sahip "eğitimli bir suikastçı" olarak tanımladığını aktardı. Cricket'i eğitemeyen Noem, köpeğin bir sülün avından eve dönerken yerel bir ailenin tavuklarına saldırdığını, "her seferinde bir tavuğu kaptığını, bir ısırıkta parçalayarak öldürdüğünü, sonra da diğerine saldırmak için bıraktığını" anlatıyor.

Noem, daha sonra kendisini ısırmaya çalıştığını söylediği Cricket için "O köpekten nefret ediyordum. O anda onu uyutmam gerektiğini anladım" diye yazdı. 

Noem ayrıca - belki de Cricket'i öldürdükten sonra cesaretlendiğini hissederek daha sonra "kötü ve kaba" bir aile keçisini öldürmeye karar verdiğini ve onu Cricket'in ölümüyle karşılaştığı aynı çakıl çukuruna sürüklediğini yazıyor. Ancak keçi Noem onu vururken zıplayarak Cumhuriyetçi valiyi başka bir mermi için kamyonuna dönmeye zorladı.

Kitaptaki sahne, Noem'in çocuklarının okul servisinden inmesi ve kızının "Hey, Cricket nerede?" diye sormasıyla sona eriyor.

Noem bu olayı, hem "zor, dağınık ve çirkin" görevlerle yüzleşecek kadar güçlü hem de bu konuda gerçeği söyleyecek kadar gerçekçi olduğunu göstermeyi amaçlayan bir kıssa olarak anlatmış gibi görünüyor.

Guardian'ın haberinin yayımlandığı Cuma günü Noem, X'te kısmen açıklama kısmen de kitap tanıtımı niteliğinde bir yazı yazdı. Kitabını ön sipariş etmek için bir bağlantı içeren yazısında Noem, "Hayvanları seviyoruz, ancak bir çiftlikte her zaman böyle zor kararlar olur. Ne yazık ki, birkaç hafta önce 25 yıldır ailemizde olan 3 atı bırakmak zorunda kaldık" dedi.