Dünya

Donald Trump'ın damadı Kushner: Trump'ın 2024 başkanlık seçimlerinde adaylığı düşündüğünü biliyorum

Kushner, Trump döneminde Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yaşanamayacağını öne sürdü

02 Eylül 2022 12:50

Bir önceki ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, Trump'ın "ülkesinde yaşananları görmekten nefret ettiğini" ve 2024 başkanlık seçimlerinde aday olmayı "açıkça düşündüğünü" söyledi. 

Kushner, SkyNews'a verdiği röportajda, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden Trump'ın Florida'daki evine yapılan FBI baskınına ve 2024 seçimlerine kadar birçok konuya değindi.

Kushner, Trump'ın iki yıl sonraki seçimlerdeki olası adaylığıyla ilgili "Bu konuda kimse onun adına konuşamaz. Bana, adaylığı sordu. Durumun karışık olduğunu belirttim. Daha fazla derine inmek istemem ama, esasen, onun (Trump) adaylığı düşündüğünü biliyorum" dedi.

"Trump döneminde ekonomi çok iyiydi, dünyada barış vardı"

Trump'ın kızı Ivanka Trump ile evli olan Jared Kushner, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin Trump döneminde kesinlikle yaşanmayacağını ileri sürdü. Kushner, "Ülkesinde yaşananları görmekten nefret ediyor. Onun döneminde ekonomi çok iyiydi, biliyorsunuz. Bizi, Covid-19'dan aşıyla kurtardı. Avrupa'da, dünyada barış vardı. Çin'i köşeye sıkıştırmıştı" ifadelerini kullandı.

Trump'ın başkanlığı döneminde Orta Doğu'ya 'barışı' getirmekle görevlendirilen Kushner, eski başkanın Florida'daki evine yapılan FBI baskının basit bir 'evrak işi' olduğunu belirtti. Kushner, "Ne aldığını ya da ne almadığını bilmiyorum. Adalet Bakanlığı ve Trump arasında çok önce çözülmesi gereken bir evrak işi gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Jared Kushner, Donald Trump ile ilgili "hiçbir seçeneği dışlamanın zor olduğunu" sözlerine ekledi.