Gündem

Duayen savaş muhabiri Hüseyin Hami Sami Coşar, son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze törenine medya, sanat ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı

06 Şubat 2018 17:35

66 yaşında hayatını kaybeden duayen savaş muhabiri Hüseyin Hami Sami Coşar, bugün (6 Şubat 2018) son yolculuğuna uğurlandı.

Zincirlikuyu Camii’nde, öğle namazından sonra yapılan cenaze törenine medya, sanat ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.
Coşar, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda babası gazeteci Ömer Sami Coşar’ın kabrinde toprağa verildi.

Gazeteci-Yazar Hüseyin Ömer Sami Coşar'ın oğlu, Gülsün Sami'nin kardeşi ve Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Hüseyin Sami Coşar'ın torunu Hüseyin Hami Sami Coşar, birçok uluslararası basın kuruluşu için savaş muhabirliği yapmıştı.

Hüseyin Hami Sami Çoşar kimdir?

Kıbrıs Barış Harekatında savaş muhabirliği yaptığı sırada Rum Milli Muhafız gücüne esir düşen Coşar, Türk Haberler Ajansı(THA)'dan sonra Amerikan CBS televizyonu için çalıştı.

Aralık 1979'da Afganistan'ın Sovyetler Birliği tarafından işgalini dünya, Hüseyin Hami Sami Coşar'ın Kabil Havalimanı'na atlayan Sovyet Paraşütçüler görüntüleri ile öğrendi.

 

Sami Coşar, İran İslam Devrimi'ni takip ederken tutuklanıp İran'da yaklaşık bir ay cezaevinde yattı. 1987 yılında Filistin'de patlak veren intifada hareketini, 1989 yılında Çavuşesku'nun devrildiği Romanya Devrimi'ni Visnews için takip etti.

1991 yılında patlak veren I. Körfez Harekâtı'nda Türkiye'den Katar'a kadar pek çok bölgede sıcak gelişmeleri takip etti. 1993 yılında Visnews'un, Reuters Haber Ajansına devri ile Reuters TV'nin bir süre Türkiye Temsilciliği'ni ve prodüktörlüğünü yaptı. 
Hüseyin Hami Sami Coşar evli ve iki çocuk babasıydı.