Gündem

Dünyada bir ilk olan 360 Hayvan Sağlığı Konferansı İstanbul’da gerçekleşti

Koç Üniversitesi Hastanesi RMK İleri Düzey Girişimsel Tıp, Eğitim ve Simülasyon Merkezi (RMK AIMES) konferansa ev sahipliği yaptı

27 Mart 2024 10:19

Dünyada bir ilk olan 360 Hayvan Sağlığı Konferansı, Raw For Us kurucuları Naz ve Ece Çakıroğlu öncülüğünde, VetAmerikan işbirliğiyle 23-24, 2024 Mart tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. Koç Üniversitesi Hastanesi RMK İleri Düzey Girişimsel Tıp, Eğitim ve Simülasyon Merkezi (RMK AIMES) konferansa ev sahipliği yaptı.

Konferans son 25 yıldır evcil hayvanlar için sorumlu, türe uygun çiğ beslenme uygulamalarında uluslarası çalışmalarıyla öne çıkan veteriner ve araştırmacıları bir araya getirdi. VetAmerikan Hayvan Hastanesi Başhekimi Dr. Onur Ülgenalp’in açılış konuşmasını yaptığı konferansta bilimsel çalışmalara dayanarak çiğ besleme ile tüylü dostların yaşam süresi ve kalitesini artırmanın yöntemlerini uygulayan Prof. Dr. Süleyman Kozat, Dr. Banu Kantarcıoğlu, Dr. Anna Hielm-Björkman, Dr. Nick Thompson, Dr. Brendan Clarke, ve Dr. Conor Brady konferansta konuşmacı olarak yer aldı. Konferansta konuşmacılar, özellikle çiğ besleme uygulamaları üzerine bir odaklanma ile evcil hayvan sağlığına dair tam bir bakış ve bütün bir anlayış geliştirmek amacıyla bilimsel çalışmalarına ek olarak deneyimlerini ve iç görülerini sundu. Sunumları takip eden canlı soru cevap ile gelişen çok yönlü sohbet konuşulanların tek taraflı aktarımlar ötesinde benimsenmesini sağladı.

Türkiye’de evcil hayvanlar için çiğ besleme uygulamalarında öncü, soğuk zincirle gönderilen donuk besinlere ek olarak freeze-dried (dondurarak kurutma) teknolojisiyle Türkiye’de ilk defa tüylü dostlar için AR-GE ile besin üreten ve internetten satış ile tüm Türkiye’ye tüylü dostlarına doğrudan ulaşım sağlayan, Raw For Us’ın kurucuları Ece ve Naz Çakıroğlu yönetiminde, 360 Pet Sağlığı Konferansı 23-24 Mart 2024 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşti.

Konferans küresel erişime de açıktı. Ayrıca, Dr. Thompson, Dr. Clarke ve Dr. Brady, iki yıldır ülkelerinden devam ettirdikleri podcast (Raw Pet Medics) yayınlarını ilk defa canlı izleyici katılımıyla konferansta gerçekleştirdi. Helsinki Üniversitesi DogRisk köpek sağlığı araştırmaları merkezinin kurucusu Dr. Anna Hielm Björkman’ı yayında ağırladılar. Çiğ besinlerin tüylü dostlarımızın sağlığı yönündeki olumlu etkilerini çiğ ve kuru mama ile beslenen köpeklerde karşılaştırmalı ölçen bilimsel araştırmasıyla meslektaşlarının çalışmalarına yön veren Dr. Anna Hielm Björkman’ın laboratuvarı Covid’i doğru tespit eden köpek dostlarımızın çalışmalarından da tanınıyor.

İki günlük konferans, veteriner profesyonelleri, cerrahlar, öğrenciler ve tüm bilinçli evcil hayvan sağlığı uygulayıcıları için özel olarak hazırlandı. Katılımcılara en iyi uzun ömür uygulamaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca beslenme seçimlerinin tüylü dostların sağlığına ve mutluluğuna nasıl katkıda bulunduğunu yorumlayarak net bir çerçeve sunuldu.

Raw For Us Hakkında

Raw For Us, Türkiye’de ilk defa özgün marka ve Ar-Ge’ye dayanarak kedi köpeklerin sağlıklı ve uzun yaşamalarını destekleyen sunumlar, reçete etkinlikleri ve kullanım kolaylıklarıyla özel bir menü yarattı.

2018 yılında Naz Çakıroğlu tarafından İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Zekeriyaköy’de 70 m2 kiralık üretim alanında kurulan Türkiye’de evcil hayvanlar için

çiğ besleme uygulamalarında öncü, soğuk zincirle gönderilen donuk besinlere ek olarak freeze-dried (dondurarak kurutma) teknolojisiyle Türkiye’de ilk defa tüylü dostlar için AR-GE ile besin üreten ve internetten satış ile tüm Türkiye’ye tüylü dostlarına doğrudan ulaşım sağlayan, Raw For Us, şu anda Kocaeli’nde kendine ait tesisin 600 m2 alanında üretim faaliyetlerine devam ediyor.

Her gün taze ve et, tavuk, hindi, hamsi, sebze, keçi sütü, zencefil, gezen tavuk yumurtası gibi içeriklerle sadece iyilik için üretim yapılıyor.

Taze üretilen besinler www.rawforus.com.tr üzerinden kargo ile tüm Türkiye’ye 1-3 gün içerisinde ulaştırılıyor. Her alışveriş, sokakta özgür yaşayan, bakım evleri, dernek ve barınaklarda koruma altında olan can dostlarımıza sağlıklı besinler ulaştırılmasına katkıda bulunuyor.

TIKLAYIN | 'Evcil hayvanların kanser riskini azaltıyor, hastalık ihtimalini düşürüyor': 10 soruda çiğ beslenme nedir?