Spor

Dursun Özbek'ten Ali Koç tepkisi: Galatasaray Başkanvekilimi tehdit etti, Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum

"Bir taraftarın öldürülmesi memnun mu edecek seni?"

02 Nisan 2024 23:55

T24 Haber Merkezi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bugün olağanüstü kongrede Galatasaray Başkanvekili Erden Timur hakkında, "Terbiyesiz, bir de utanmadan televizyona çıkıyor. Yaşanan olaylar için sadece olmamalıydı deyip bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini yarım aklıyla, satır arası mesajlarla vermeye çalışıyor. Fenerbahçe seni de not etti. 3-5 gün söylediklerinden dolayı popüler olabilirsin ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince..." ifadelerini kullanan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a cevap verdi. "O kadar büyük kalabalığın önünde Galatasaray Başkanvekilimi tehdit ediyor" diyen Özbek, savcıları göreve davet etti, "Bu tehdit cezasız kalamaz" dedi.

TIKLAYIN - Fenerbahçe'de tarihî kongre sona erdi | Ali Koç: Ligden çekilme kararını 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırıyoruz

Bugün düzenlenen yüksek katılımlı Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu'nda Koç, Timur hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Özbek, kongre sonrasında açıklamalarda bulunarak Koç'a cevap verdi. Özbek, şu ifadeleri kullandı:

"Nedir bu, nerede yaşıyoruz!"

"Şampiyonluk yolunda gündem başka yerlere gidiyor. Bu gidişat Galatasaraylılar'ı memnun etmiyor. Şampiyonlukta çekiştiğimiz rakibimizin başkanı, genel kurulunu topladı. Orada böyle bizi hayretlere düşüren açıklamalarda bulundu. Değerli arkadaşlar, neresinden başlayayım bilmiyorum. O kadar büyük kalabalığın önünde Galatasaray Başkanvekilimi tehdit ediyor. Tehdit ama mutlaka dinlemişsinizdir, tehdidin boyutu da lafzi bir tehdit değil. Topyekün bir tehdit. Bugün, yarın, bundan sonra... Nedir bu yahu! Nedir bu, nerede yaşıyoruz! Hiç ülkenin huzurunu düşünmüyor musun?

"60 milyon insanı provoke etmekle istenmeyen olaylara sebep mi olmak istiyorsun?"

60 milyon taraftara hitap ediyoruz beraberce. 60 milyon insanı provoke etmekle istenmeyen olaylara sebep mi olmak istiyorsun? Bu durumdan birisi vazife çıkarsa benim başkanvekilime bir şey yapsa... Çoluğu çocuğu, ailesi var. Tek başına aslanlar gibi dolaşıyor. Başına bir şey gelse...

"Bir taraftarın öldürülmesi memnun mu edecek seni?"

Bırakın onu, büyük bir taraftar kitlesi... Daha taze Trabzon'da bir olay yaşandı. Daha onun ateşi sönmeden tekrar tehditlerle... İlla Galatasaraylı bir yöneticinin değil, bir taraftarın öldürülmesi memnun mu edecek seni?

"Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum"

Kendisine sesleniyorum. Konuştuğun kelimeleri, akşam gece yatmadan bir daha dinle. O tehditlere, o konuşma tarzına kesinlikle bizden aynı seviyede bir cevap gelmez. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. Bu tehdit cezasız kalamaz!"