Yaşam

Edirne'de alabora olan botta bulunan göçmenlerden 3'ünün cesedine ulaşıldı

Edine'de göçmenleri taşıyan botun batması ile ilgili 3 Pakistanlı gözaltına alındı

13 Şubat 2018 22:38

Edirne'de Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a gitmek isteyen göçmenlerin botu, alabora oldu. Arama kurtarma ekiplerinin  nehirde yaptığı çalışmalarda 2 çocuk ile üzerinden Ayşe Abdurrezzak (37) adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıkan bir kadının cesedi bulundu. Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, botta bulunanların kaçmalarına yardım ettikleri gerekçesiyle Pakistan uyruklu 3 kişiyi gözaltına aldı.

Edirne ile Yunanistan arasındaki sınırı oluşturan Meriç Nehri üzerinden karşıya geçmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenlerin botu, saat 05.00 sıralarında alabora oldu. Askeri yasak bölgede devrilen bottaki bir kadının Türkçe olarak, "Çocuğumu kurtarın" sesinin duyulmasının ardından nöbetçi askerler AFAD Edirne ekiplerine haber verdi. Meriç Nehri’nde zodyak botla yapılan aramalarda öğlen saatlerinde kaçaklara ait olan bir bot ve bazı giyim eşyaları bulundu.

Kentte aralıklarla yağan yağmurun ardından debisi yükselen nehirde akıntıya kapıldığı belirlenen göçmenleri aramak için AFAD, jandarma ekipleri harekete geçti.

2 çocuk, 1 kadın cesedi bulundu

Ekiplerin yaptıkları aramada önce nehrin kum ocakları mevkiinde 10 yaşlarında üzerinde sırt çantasının bulunan bir çocuğa ait ceset bulundu. Aynı bölgedeki arama çalışmalarında daha sonra da 5-6 yaşlarındaki ikinci çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. AFAD ekipleri, botun alabora olduğu yere yaklaşık 500 metre mesafede ise su üzerinde bir kadın cesedine ulaştı. Kadının üzerinde yapılan aramada Türk vatandaşı olduğu ve Ayşe Abdurrezzak adına düzenlenmiş kimlik bulundu. Nüfus cüzdanına göre Balıkesir/Havran doğumlu olduğu belirlenen Abdurrezzak’ın çantasında ise iki çocuğu ait nüfus cüzdanları, çocuk bezleri ile çocuk giysileri olduğu görüldü.

Jandarma ekipleri, üzerinden Ayşe Abdurrezzak adına kimlik çıkan kadın ile ilgili araştırmasını sürdürürken, çantasında bulunan Abdulkadir Enes Abdurrezzak ve Halil Münir Abdurrezzak adlı çocuklara ait nüfus cüzdanlarının cesetleri bulunan çocuklar ya da kayıp olan çocuklar olup olmadığını araştırıyor. Kadın ile 2 çocuğun cesetleri otopsi yapılmak üzere morga kaldırılırken, diğer kayıpları arama çalışmaları sürüyor.

3 Pakistanlı gözaltında

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri botları alabora olan kaçakları Yunanistan’a götürmek için kılavuzluk yaptığını belirlediği Pakistan uyruklu 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Pakistanlı şüphelilerin soruşturmaları jandarma tarafından sürdürüyor.