Gündem

Efeler Belediye Başkanı Atay'dan istifa edeceği bilgisini verdiği gazeteciye sitem: Ben ona 'söyleme' demiştim

12 Eylül 2023 00:26

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'yla yaşadığı gerilim nedeniyle CHP'den istifa edeceği öne sürülen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, bilgi verdiği gazeteciye sitem etti: "‘Söyleme’ demiştim, ayıp etmiş."

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, katıldığı televizyon programında CHP tartışılırken “Aydın Efeler Merkez İlçe Belediye Başkanı Fatih Atay yarın saat 11’de CHP’den istifa edecek. Yerel bir gazeteciden edindiğim bilgiye göre istifasının nedeni Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini dışladığını düşünmesi” dedi.

"Basın toplantısı yapacağım, orada öğrenirsiniz"

tele1.com.tr’den Bişar Arslan’ın haberine göre Atay, konuyu gündeme getiren gazeteci Şaban Sevinç’e sitemde bulunarak “Ben ona ‘söyleme’ demiştim ama arkadaş niye söyledi? Çok ayıp etmiş” dedi.

Atay “İstifa edeceksiniz yani…” sorusu üzerine ise “Yarın saat 11:00’de basın toplantısı yapacağım. Orada öğrenirsiniz” ifadesini kullandı.

Çerçioğlu'nu yolsuzlukla suçlamıştı

Daha önce Yeni Asır gazetesine konuşan Mehmet Fatih Atay, Özlem Çerçioğlu hakkında yolsuzluk iddiası ortaya atmış, "Çerçioğlu bana mobbing uyguluyor. Bıktım artık. Köle olmamızı istiyor. Sen ne yaptın Aydın'a 14 yıldır, ne yaptın? Ben çok iş yaptım. Yaptıklarım nedeniyle ilçemde oylarım yüzde 71-72 çıkıyor. Çerçioğlu da buna çıldırıyor. O yüzden bana mobbing uygulamaya çalışıyor. Bir futbol takımımız var, diyorlar ki, oğlun bilmem ne... 'Kardeşine 3 müdürlük verdi' diyor. Sanki 3 tane maaş alıyormuş gibi. Kaç kuşak siyasetçi gördüm, böyle bir varlık görmedim. Bu ve şürekası tarafından çektiğimi hiç kimseden çekmedim.

Ben onların neler yaptıklarını, neler çaldıklarını biliyorum. Örneğin, aynı şirkete onlar da sıcak asfalt yaptırdı biz de. Ben açık ihale yaptım, onlar öbür türlü ihale yaptı. Her şeyimizi açık ihale ile yaptık. İşi en az parayı isteyene verdik. Sıcak asfalta aynı şirkete bizim ödediğimiz kaç lira, onların ödediği kaç lira? Lütfen bunu bir araştırın. 32 milyon lira götürdüler..." demişti.

TIKLAYIN | Şaban Sevinç'ten "Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, CHP'den istifa edecek" iddiası