Gündem

Elif Çakır: Erdoğan, ekonomi zarar görmesin diye seçim popülizmi yapmadı değil, yapamadı!

"Devletin musluklarında bir damla su kalmadığı için mi Erdoğan seçim ekonomisi yapamadı?"

18 Nisan 2024 09:46

Karar yazarı Elif Çakır, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin bir yazısında ifade ettiği AKP'nin 31 Mart seçimlerine ilişkin, "Seçimlerde popülizm yapsak, emekliye seyyanen para versek seçim sonuçları böyle olmazdı. En az 10 ili daha kazanırdık ama biz Türkiye ekonomisi zarar görmesin diye partiyi feda ettik” analizlerine değinerek, "Erdoğan’ın seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı değil, çok istediği halde yapamadığının altını çizmek istedim. Çünkü deniz tükendi" dedi. 

Karar yazarı Elif Çakır'ın "Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı?" başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Şimdi gelelim “seçim popülizmi yapsaydık durum böyle olmazdı, Türkiye ekonomisi zarar görmesin diye popülizm yapmadık, partiyi feda ettik” söylemine.

AK Parti’nin seçim kampanyasını yapan Ertan Aydın’da aynı şeyi söylemiş Abdülkadir Selvi’ye “Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide popülizm yapmadı, yeter ki Türk ekonomisi zarar görmesin diye seçim kaybetmeyi göze aldı” demiş.

Gerçekten böyle mi?

Erdoğan seçim ekonomisini Türk ekonomisi zarar görmesin diye mi yapmadı, yoksa çok istediği halde yapamadı mı? Tüketilen kaynaklarda artık “para yok” muydu mesela?

Devletin musluklarında bir damla su kalmadığı için mi Erdoğan seçim ekonomisi yapamadı? 14 Mayıs seçimlerinde devletin bütün musluklarını açabildiği kadar açtı Erdoğan, çünkü kendi beka seçimiydi. Ne var ne yok harcandı zaten. Mehmet Şimşek biraz da bu yüzden ekonomin başına getirildi. Erdoğan büyük bir ihtimalle Şimşek 10 ayda ekonomiyi düzeltir, hazine tekrar düzelir diye hesap yaptı. Ama olmadı. Yoksa Erdoğan Türk ekonomisi zarar görmesin diye seçim popülizmi yapmadı değil. Sonuna kadar yapardı ama çok istediği halde yapamadı.

Çünkü deniz tükendi.

Erdoğan’ın seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı değil, çok istediği halde yapamadığının altını çizmek istedim."