Politika

EMEP'li Sevda Karaca: 'Kardiyen ve Aslan’ın 10 Ekim Katliamı’nda da şaibeli rolleri var'

27 Ekim 2023 19:00

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Ayhan Bora Kaplan ile ilişkileri nedeniyle açığa alınan polis müdürleri Alp Aslan ve Mukadder Kardiyen hakkında 10 Ekim Katliamı raporunda yazılanları hatırlattı.

Sevda Karaca, açığa alınan polis müdürleri Alp Aslan ve Mukadder Kardiyen (sağda) hakkında bir video yayınladı.

Emek Partisi (EMEP) Milletvekili Karaca, yurt dışına kaçmak isterken havalimanında yakalanarak tutuklanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile ilişkileri nedeniyle açığa alınan eski Ankara Emniyet Müdür yardımcıları Alp Aslan ve Mukadder Kardiyen ile ilgili bir video yayınladı.

Duvar'da yer alan habere göre paylaştığı videoda "Hem Mukadder Kardiyen’i hem de Alp Aslan’ı size 103 kişinin katledildiği Ankara Gar Katliamı'ndaki şaibeli rolleriyle de hatırlatmak istiyoruz” diyen Karaca, Ankara Emniyeti hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında düzenlenen Mülkiye Müfettişleri Raporu’nda bu iki ismin de yer aldığını ve o dönem hiçbir şey yapılmadığını belirtti.

TIKLAYIN | Emniyet’te Ayhan Bora Kaplan depremi sürüyor: Emniyet Müdürü Alp Aslan, açığa alındı

Karaca’nın açıklamaları şöyle:

"Gözden çıkarılanlar sıra sıra düşüyor, her gün yeni bir açığa alma haberi geliyor"

"Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı'na gelmesiyle başlayan çete operasyonları, halef selef bakanların güç ve çıkar tartışması olarak her gün medyada yer buluyor. Meclis’in açıldığı gün patlayan bombanın dahi aslında devlet içinde patlayan bir bomba olduğu tartışmasının yankısı sürüyor.

Çete liderlerinin ifade tutanaklarında Soylu’nun ve onun bakanlık içindeki kadrolarının işaret edildiği bütün bu kirli ilişkiler, bir taraftan da kadro tasfiyesine sahne oluyor. Hakimler, savcılar, emniyet mensupları ve dahasının adının anıldığı bu tabloda; gözden çıkarılanlar sıra sıra düşüyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden her gün yeni bir “açığa alma” haberi geliyor. Dün son olarak Ankara Emniyeti Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen ve Ankara eski Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan’ın da içinde bulunduğu üst düzey emniyet kadrolarının “oyundan çıkarılma” haberi düştü.

Mukadder Kardiyen; toplumsal muhalefete en ağır şekilde saldıran ve “işkenceci” sıfatını almasına yol açan suçlarıyla hafızalarda. Bu yönüyle de epey gündem oldu. Hem Mukadder Kardiyen’i hem de Alp Aslan’ı size 103 kişinin katledildiği Ankara Gar Katliamındaki şaibeli rolleriyle de hatırlatmak istiyoruz.

"Katliamın hemen ardından yaralıların ve katledilenlerin üzerine gaz atma emrini veren Kardiyen"

10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda, Ankara Emniyeti hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında düzenlenen Mülkiye Müfettişleri Raporu’nda bu iki isim de yer alıyor. Mitingi düzenleyen tertip komitesi üyeleri, miting saatinin şüpheli bir biçimde değiştirilmesi görüşmesinde Mukadder Kardiyen’in olduğunu söylüyorlar. Katliamın hemen ardından yaralıların ve katledilenlerin üzerine gaz atma emrini veren de yine Mukadder Kardiyen.

İstihbarat gizledikleri için katliamdan sorumlu olan emniyet müdürleri; ifadelerinde, dönemin istihbarat Şube Müdür Yardımcısı olan Alp Aslan’ı tanık gösterdiler.

"Üzerlerinde katliam şaibesi olan kişiler, yıllardır terfilerle 'görev' başında"

Peki bu isimler hakkında ne yapıldı? Hiçbir şey. Üzerlerinde katliam şaibesi olan kişiler, yıllardır terfilerle “görev” başındaydılar. Ta ki onlara cezasızlık zırhını takanların ayaklarına dolanana kadar. Şimdi her iki tarafı da karanlık olan güç savaşının yemleri oldular.

Biz bu halef selef savaşında taraf değiliz. Ancak bu savaşı yalnızca izleyecek olanlar da değiliz. Devletin iç çatışmalarından ortalığa düşenlerle değil; mücadelemizle adaleti alacağız. Halkın üstüne ölüm gibi çöken bu çürümüşlüğün de çürümeyi gizlemek için giyilen üniformanın altında işlenen her türlü suçun da hesabını soracağız!"