Politika

Ensar Vakfı davasında adı geçen Sultanoğlu'na bir ziyaret de AKP il teşkilatlarından

30 Ağustos 2023 00:56

AKP Şanlıurfa teşkilatları, Karaman'da görevliyken Ensar Vakfı davasında cinsel istismar soruşturmasında adı geçen ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Asım Sultanoğlu'nu ziyaret etti.

2016'da Karaman'da 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarıyla ilgili davada adı geçen, hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa’ya Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı.

Söz konusu atamaya tepkiler ve itirazlar sürerken Sultanoğlu’na AKP cephesinden destek devam ediyor.

ArtıGerçek'te yer alan habere göre, AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AKP İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nu birlikte ziyaret etti.

Ziyaret, AKP Şanlıurfa İl Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarından da duyuruldu.

Bakan Tekin, "en çok güvendiğimiz arkadaşlardan" demişti

Daha önce de AKP Şanlıurfa Milletvekili Asuman Yazıcı, Sultanoğlu'nu ziyaret etmiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflar, tepkilerin ardından silinmişti.

23 Ağustos'ta kenti ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Sultanoğlu'yla fotoğraf verip tepkilere ilişkin, "realiteden uzak ve siyasi polemik" demişti.

Tekin, "En çok güvendiğimiz arkadaşlardan bir tanesi... Daha önceki görevi esnasında talihsiz bir olay yaşadı. Süreçle ilgili herhangi bir kusuru tespit edilmedi. Biz başarılı bir il müdürümüzün arkasındayız" İfadelerini kullanmıştı.