Seçim 2024

Erdoğan: 2028 yılı sonunda KAAN'ın Hava Kuvvetlerimiz'e katılmasını planlıyoruz

Enflasyonla ilgili tarih veren AKP lideri, "Bu yılın sonuna doğru enflasyonun düşüşüyle inşallah daha rahat nefes alacağız" diye konuştu

22 Şubat 2024 15:00

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Denizli mitinginde, "2028 yılı sonunda KAAN'ın Hava Kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz" dedi. Vatandaşlara seslenen Erdoğan, muhalefete yüklenerek, "Kendi içlerinde horoz dövüşünden beter bir kavga halindeler. Horoz dövüşünün bile bir adabı var ama muhalefetin kavgasında onu bile göremiyorsunuz" görüşünü aktardı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Horoz dövüşünün bile bir adabı var. Ama muhalefetin kavgasında onu bile göremiyorsunuz. Dün ittifak yağmuruna tuttuklarına bugün en ağır lafları söylemekten çekinmiyorlar. Bunların ülkeye eser kazandırmak ve hizmet etmek için en küçük dertleri yok. Amaçları siyaset çıkarlarını korumak, siyasi kariyer basamaklarını tırmanmaktan ibaret. Doğru olan hayırlı işlere destek vermek yanlış işlere karşı çıkmaktır. Doğru yanlış bakmadan her işe karşı çıkanın hali yalancı çobanın işine benzer. CHP başta olmak üzere ülkemizdeki muhalefetin tam da durumu böyle.

"Alanda 75 bin kişi var"

Şu anda alanda 75 bin kişi var. Denizli bugün coşmuş. İşte benim gönlümün sultanı Denizli bu. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz en önemli ayaklarından biri savunma sanayi ve teknolojide en üst seviyeye çıkartmaktır. Bu alanda sürekli kendimizi geliştiriyor. Son 1 sene içinde hava, kara, deniz platformlarında onlarca projeyi resmen hizmete aldık. Göreve geldiğimizden bugüne yerli üretimin payını %80’ler seviyesine çıkardık.

"KAAN'ın Hava Kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz"

Artık ihtiyacımız olan silahların hemen tamamını kendi imkanlarımızla üretebiliyoruz. Bununla da yetinmiyor, dost ve kardeş ülkelere ihracat yapıyoruz. Geçen sene 5,5 milyar dolar savunma ihracatı gerçekleştirdik. Kendi savaş gemisini yapan 10 ülkeden biriyiz. İHA, SİHA, AKINCI en son KAAN’ımız çıktı. Ama bir de bizim çok önemli bir adımımız var. Bir de Kızılelma'mız var. ANKA-3'ün de hizmete girmesiyle bu alanda çığır açtık, açıyoruz. 2028 yılı sonunda KAAN'ın Hava Kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz" 

Enflasyon mesajı

Bu yılın sonuna doğru enflasyonun düşüşüyle inşallah daha rahat nefes alacağız"