Gündem

Erdoğan ile Ruhani Suriye'yi görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabah saatlerinde de Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüşmüştü

08 Şubat 2018 22:03

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü. Erdoğan ile Ruhani, görüşmede, Suriye meselesindeki son gelişmelere ilişkin fikir teatisinde bulundu. Görüşmede ayrıca  Türkiye, İran ve Rusya öncülüğünde Soçi'de yapılan liderler zirvesinin ikincisinin İstanbul'da yapılması planın da  konuşulduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ​,Türkiye, Rusya ve İran’ın ilkini Soçi’de gerçekleştirdikleri liderler zirvesinin ikincisinin İstanbul’da yapılması hususu Ruhani’yle yapılan görüşmede de teyit edildi. İki lider, bölgesel sorunlar çerçevesinde Türkiye ile İran arasında terörle mücadele ve güvenlik konularında işbirliğinin artmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Görüşmede, Rusya’nın başlattığı Soçi Kongresi’nde Türkiye ve İran’ın desteğiyle mesafe katedilmiş olmasının müspet bir gelişme olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sabah Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde de gündeme gelen liderler düzeyinde İstanbul’da yapılacak üçlü zirvenin tarihinin, önümüzdeki haftalarda belirleneceği kaydedildi.