Gündem

Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, "İsrail ile ticaret" sorusu için DW muhabirini hedef aldı: Yerli yersiz havlayan köpek!

26 Nisan 2024 13:49

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye’nin İsrail ile arasındaki ticareti soran DW muhabirini hedef aldı. 

Ünal, "Türkiye’de ya da yurt dışında yabancı medya kuruluşları için çalışan gazeteciler, ücret karşılığında bir iş yaptıklarını unutuyor, emeklerini satmak yerine genellikle ruhlarını satıyorlar. Yabancı bir medya kuruluşunun maaşlı çalışanı olmaktan çıkıp o ülkenin gönüllü ajanına, hatta yılışık, sahibini memnun etmek için yerli yersiz havlayan bir köpeğe dönüşüyorlar" ifadelerini kullandı.

"Ülkesi aleyhine bir başka ülkenin gönüllü ajanlığını yapanların akıbetleri bellidir" diyen Ünal, "İşleri bitince kenara koyuluverirler. En nihayetinde sadece işlerini kaybetmekle kalmaz, istismar edilmiş, onur, şeref, haysiyetlerini de yitirmiş halde öylece kalıverirler” dedi.

Ünal yazısının devamında da devamında da İsrail ile yapılan ticareti sosyal medya hesabında ifşa eden gazeteci Metin Cihan’ın ismini kısaltarak hedef aldı. Ünal, “Bu meseleyi köpürten bir başka isim de M.C. isimli sosyal medya kullanıcısı ya da algı ajanı. Terör kaçkını. O da Almanya’da yaşıyor ve operasyonlarını oradan yapıyor. Filistin konusunda en küçük duyarlılığı yok. Almanya’ya sorulması gereken soruları elbette sormuyor, soramıyor ve soramaz. Sadece Almanya adına Türkiye’ye ateş ediyor, lejyonerlik yapıyor” diye yazdı.