Gündem

"Her türe saygımız var" sözleri tepki çekmişti: Erdoğan, Muharrem orucu için Pendik Cemevi'ni ziyaret etti

28 Temmuz 2023 23:39

Nisan ayında Ankara'da yaptığı mitingde Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" başlıklı videosuna yönelik ''Sana kim dedi, Alevi misin, değil misin? Bizim Alevi'ye de saygımız var, ” diyerek tepki toplayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem ayının 10'uncu gününde Pendik'te bulunan Ali Baba Sultan Cemevi'ni ziyaret etti. 

Ziyaretle ilgili AKP 28'inci Dönem Milletvekili Adayı Veli Arslan yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile, Muharrem ayımızın 10'uncu gününde, İnsanların ve toplumun gönlünde sevgi, hoşgörü ve paylaşım tohumlarını yeşertmiş, aşkın ve hakikatin ışığı olan çerağı uyandırmış. Pirimiz ecdadımız Ali Baba Sultan Cemevi’nde canlarımız ile buluştuk. Hazreti Hüseyin Efendimizin ve Kerbela şehitlerinin ruhu şâd olsun" dedi.

TIKLAYIN | Alevi derneklerinden Erdoğan’a ‘tür’ tepkisi: Cumhurbaşkanı’ndan farklı bir türüz; çocuk yaşta evlenmeyi caiz sayan bir inancı temsil etmiyoruz

Erdoğan, Ankara’da yaptığı mitingde, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na söylediği, "Sana kim dedi, Alevi misin değil misin? Bizim Alevi'ye de saygımız var her türe saygımız var. Bunu söylemene ne gerek var" sözlerine Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe'den tepki gelmişti.

Erçe, "Biz çocuk yaşta evlenmeyi caiz sayan bir inancı temsil etmiyoruz. Bu haliyle Sayın Cumhurbaşkanı'ndan farklı bir türüz" demişti.