Kültür-Sanat

Ertuğrul Özkök: TRT, Pervin Chakar'ın kayıtlarını silmiş; kutuplaşmadaki kara emelleri sanatçılarımıza bulaştırmayın!

"TRT sadece AKP’ye oy verenlerin vergileriyle ayakta duran bir kuruluş mu?"

27 Kasım 2023 14:23

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Ertuğrul Özkök, TRT'nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sahnede elini öptüğü dünyaca ünlü Mardinli soprano Pervin Chakar'ın bütün kayıtlarını arşivden sildiğini belirtti. 

Özkök, Number 1 FM' için hazırladığı "Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu"nda TRT'nin herhangi bir partiye ait olmadığını söyledi ve Chakar'ın kayıtlarının silinmesini "vandallık" diye niteledi. 

Özkök'ün yorumundan önce Number 1 FM'de Chakar'ın sesinden Ave Maria çalındı. Özgür Özel'in sahnede sanatçının elini öptüğü için "yerden yere vurulduğunu" ifade eden Özkök, "Çünkü Pervin Chakar Kürt bir sanatçı, Kürtçe şarkılar da söylüyor. Geçtiğimiz dönemlerde de bazı eleştirel konuşmaları çıkmış" diye konuştu. 

TRT'nin Chakar'ın tüm kayıtlarını sildiğini vurgulayan Özkök, "Neden? Çünkü siyasetin malzemesi haline getirildi ve kutuplaşmada taraflardan biri haline getirildi. Yahu arkadaşlar, TRT sadece AKP’ye oy verenlerin vergileriyle ayakta duran bir kuruluş mu? Türkiye’nin tüm insanlarının verdiği vergilerle ayakta duran bir kuruluş. Bu ülkenin topraklarından çıkan bir sanatçının kayıtlarını , devletin arşivlerinden silmeye ne hakkınız var? Silemezsiniz gerçi, istediğiniz kadar çalışın mutlaka bir yerlerde vardır" diye devam etti. 

Özkök, konuyla ilgili olarak şu yorumu yaptı:

"Yaptığınız bu hareket ileride vandallık olarak karşılanacak. Bunu hiç unutmayın. Bu yaptığınızın, Viyana’da Fazıl Say’a yapılandan ne farkı var? Filistin için görüş bildiren insanlara yapılan, Batı'daki saçma uygulamalardan ne farkı var? Rusya ,Ukrayna savaşından sonra , Çaykovski yasaklamaya çalışan İtalyanlardan ne farkı var? Yani, biraz mantıklı olun yahu. Bunlar hepimizin sanatçıları, hiç olmazsa kutuplaşmadaki kara emelleri sanatçılarımıza bulaştırmayın"

Özel, 19 Kasım'da Chakar'ın İstanbul'da verdiği "Bir Opera Gecesi" konserine gitmişti. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Anavatan Partisi'nin eski genel başkanı Nesrin Nas da katılmıştı.