Gündem

Fatih Altaylı'dan iktidara: Ya hu bırakın halkı kandırmayı

22 Mart 2024 13:48

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye ve Irak'ın bakanlarının ortak operasyon sinyali verdiklerine dair yorumlanan görüşmeye ilişkin olarak, "Yahu bırakın halkı kandırmayı… Terör örgütü artık Kuzey Irak’ta değil. PKK artık Suriye’nin kuzeyinde." dedi. 

Türkiye ve Irak'ın dışişleri, savunma ve istihbarat yetkilileri 3 ay aradan sonra bugün Bağdat'ta bir araya geldi. İki ülke yetkilileri, Kuzey Irak’ta güvenliğin sağlanması konusunda atılacak adımları ele aldı. PKK’nın bölgedeki varlığını bu yaz sona erdirmeye yönelik kararlılığını dile getiren Ankara, son dönemde pozitif mesajlar aldığı Bağdat ile ortak hareket etme arayışında.

Altaylı konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Kuzey Irak’taki terör “hedeflerine” yine hava harekatı yapıyoruz.

Hatırlarım, bunların ilki yapıldığında sene 1984 idi, ben üniversite öğrencisi idim, gazeteciliğe de kısa süre önce başlamıştım.

Geçmiş 40 sene.

1999 yılında ele başı yakalanan ve savaşı kaybettiğini açıklayan terör örgütü ise şimdi Suriye’nin kuzeyinde devlet kurma aşamasında.

Biz hâlâ Kuzey Irak’ı bombalıyoruz.

Yahu bırakın halkı kandırmayı…

Terör örgütü artık Kuzey Irak’ta değil.

PKK artık Suriye’nin kuzeyinde.

Kandil’de ahı gitmiş vahı kalmış birkaç yarı emekli terörist, Türkiye’nin terörle mücadele ettiği hissiyatını devam ettirmesi için bölgeye konuşlandırılmış birkaç terör örgütü mensubu dışında bir şey yok.

Siz Kuzey Irak’ta dağı taşı Türk kamuoyunu tatmin etmek için bombalarken, Suriye’nin kuzeyinde ABD ordusu geçen yıl helikopter kazasında ölen, PKK’nın makyajlısı vay pi ci dediğiniz örgütün mensubu teröristleri devlet töreni ile anıyor.

Hani şu parçalanmasına katkıda bulunduğunuz Suriye’nin kuzeyinde.

Irak’ı bombalıyorsunuz, Suriye’yi seyrediyorsunuz.

Biz de sizi seyrediyoruz."

Yazının tamamını okumak için tıklayın