Politika

Fatih Altaylı: Erdoğan biliyor ki, yenemediği İmamoğlu'nu ancak kendi evinde, CHP’de etkisizleştirirse kazanabilir

05 Mayıs 2024 12:36

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesine ilişkin olarak, "Erdoğan elini bir kez daha CHP’nin içine sokmak istiyor. Ve biliyor ki, İmamoğlu’nu kendisi yenemiyor ve İmamoğlu’nu ancak kendi evinde, CHP’de etkisizleştirirse kazanabilir, geçen sefer olduğu gibi." değerlendirmesini yaptı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Tarihi görüşmede yeni anayasa çalışmaları, seçim sonuçları, yargı krizi, emekliler, hak ihlalleri ve ekonominin konuşulduğu aktarıldı.

Fatih Altaylı iki liderin görüşmesini eleştirenleri "Aptallık" olarak nitelendirerek, görüşmenin siyasi sonuçlarını ise şöyle değerlendirdi: 

"Erdoğan’ın ne yapmak istediği net. Ve biliyor ki, İmamoğlu’nu kendisi yenemiyor ve İmamoğlu’nu ancak kendi evinde, CHP’de etkisizleştirirse kazanabilir, geçen sefer olduğu gibi. Bu yüzden de Erdoğan her yere erişmekte pek de zorlanmayan kolunu CHP’nin içine sokuyor.

Geçen dönem İmamoğlu’nu Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu‘nun çevresindeki adamları vasıtası ile engelledi.

Bu kez de Özgür Özel’i pohpohlayarak, popüler hale getirerek, egosunu okşayıp havaya sokarak İmamoğlu’nu etkisizleştirebilir. Şu anda çok net gördüğümüz plan bu. Ancak tutacağını hiç zannetmiyorum. Birincisi Özgür Özel, bir Kılıçdaroğlu değil. Bürokrasiden değil, sivil toplumdan kazıya kazıya geldi. Bu ucuz tezgahlara düşmez. Ayrıca AKP Türkiye’yi böyle yönetmeye devam ederse önümüzdeki seçimde kimin aday olduğunun önemi kalmaz. Erdoğan iktidarları muhalefetin gücünün değil, iktidarın zaaflarının yıktığını bilecek kadar iyi siyasetçidir. Hâlâ öyle olduğu bayağı şüpheli dursa da!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN - Erdoğan ile görüşmesinin ardından Özel'den ilk açıklama

TIKLAYIN - Ankara’da tarihi ziyaret: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'in AKP Genel Merkezi'ndeki kritik görüşmesi sona erdi

TIKLAYIN - AKP’den açıklama geldi: Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş sandalye “mesaj” mı veriyor?

TIKLAYIN - 8 yıl sonra ilk kritik görüşme bugün: Erdoğan’dan “destek”, Özel’den “anayasaya tam sadakat” beklentisi