Gündem

Fatih Altaylı: Pasaportunu böyle sınırsız ve böyle aptalca satan yok!

“400 bin dolara sınırsız vatandaşlık sat sonra o vatandaşların bahçesinde ceset ara; tacizcisi, tecavüzcüsü, etek altı fotoğrafçısı, toplu taşıma mastürbasyoncusu da cabası”

28 Ağustos 2023 09:57

Gazeteci Fatih Altaylı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Al Jazeera’ye verdiği röportajda, “vatandaşlık satışının” devam ettiğini duyurması üzerine eleştirilerde bulundu.

Türkiye’nin 400 bin dolar karşılığında iki ay içerisinde vatandaşlık vermesini eleştiren Altaylı, kaç kişiye vatandaşlık satılacağının baştan açıklanmasını ve vatandaşlık verilecek kişilerin iyice araştırılmasını talep etti.

“Vatandaş yaptıklarınızı 2 ay içinde yağmadan mal kaçırır gibi vatandaşlığa almayın, en az 2 sene deneme süresi koyun ki, kıçını koklayarak anlayamadığımız taze vatandaşın ne mal olduğunu iki senede biraz anlayalım” diyen Altaylı, şunları kaydetti:

“Böyle yapmıyorsunuz ve hep birlikte sonuçlarını görüyoruz zaten. Dünyada ne kadar organize suç örgütü var ise, alayının lideri, tetikçisi burada. 400 bin dolara sınırsız vatandaşlık sat sonra o vatandaşların bahçesinde ceset ara. Tacizcisi, tecavüzcüsü, etek altı fotoğrafçısı, toplu taşıma mastürbasyoncusu da cabası. Sonra da çık yerlilik, millilik nutukları at. Salaklar da yesin.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Bakan Yerlikaya, Arap medyasına konuştu: Konut karşılığı vatandaşlık devam ediyor