Gündem

Fatih Altaylı: Turgut Altınok, Antalya'daki üstüne 600 daire olduğu iddia edilen arazilerini 10 sene önce aldı, babadan kalmadı, bizi yemesin

25 Mart 2024 12:41

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un Antalya’da 600 dairesi olduğuna ilişkin iddiaya verdiği “babadan kalma” yanıtı için “Bizi yemesin” dedi. Altınok’un Antalya’daki söz konusu arazisini 10 sene önce aldığını ancak üzerinde 600 dairesi olup olmadığını bilmediğini söyleyen Altaylı, “Antalya'daki arazilerinin babadan kalma olmadığını gayet iyi biliyorum. Bizi yemesin” dedi.

Altaylı, kendi YouTube yayının da yaptığı programında, şunları kaydetti:

“Turgut Altınok bu Antalya'daki mal varlıkları ortaya çıkınca ve hayli Zengin olduğu ortaya çıkınca dedi ki onlar bana babamdan kaldı vallahi. Ankara'daki mallar kimden kaldı Bilmem babasında da kalmış olabilir halasında da kalmış olabilir, nasıl nereden kaldı bilmiyorum ancak mesela Antalya'da 600 daireden bahsediliyor ya Antalya'daki arazilerinin babadan kalma olmadığını gayet iyi biliyorum. Antalya'da Aksu’daki oldukça geniş arazileri, üstünde 600 daire olduğu iddia edilen, ben onu bilmiyorum ama Murat Ağırel çok iddialı o konuda, o arazileri 10 sene önce kadar aldı. Yani Babadan kalma falan değil bizi yemesin. Ha haram parayla aldı falan böyle bir iddiam asla yok, bilmiyorum çünkü hangi parayla aldığını. Ama o araziler babadan kalma değil. 10 sene önce alınmış araziler ve çok da değerli araziler.

Bugün o arazilerin üzerinde çok büyük bir yapılaşma söz konusu ve o yapılaşmada şöyle söyleyeyim mesela 1 + 1 daireler 50 metrekare daireler 150.000 dolar civarında. Hani 10 dönüm araziye arazisi olsa ki çok daha fazla olduğu biliniyor. 10 dönüm arazisi, 10 dönüm araziye 10 blok yapılsa her bloktan 10 Daire düşse buna 100 daire 100 dairenin ortalaması 100 metrekare olsa 300.000 dolar olsa büyük büyük paralar ediyor. Yani şimdi hesap yapacak halim yok büyük paralar ediyor.”

Altınok, Antalya’da 600 adet dairesinin olduğuna ilişkin iddiayı soran bir gazeteciye “babadan kalan mal varlığı” diyerek yanıt vermiş, ardından yaptığı yazılı açıklamasında “Şahsımla ilgili mal beyanımı açıkladıktan sonra yapılan bu gerçek dışı yalan ve iftira içerikli haberlerden biri Ankara’da TOGO Kuleleri’nde Sayın Sinan Aygün ile ortak olduğum, diğeri ise Antalya’da 600 evim bulunduğudur” demişti.