Spor

Fenerbahçe'den Abdülkadir Selvi'ye sert tepki

"FETÖ söylemleriyle Türk futbolunu, asırlık kulübümüzü yan yana getirme cüretinde bulunan bu şahsın FETÖ ile ilgili gerçek duruş ve duygularını kamuoyunun daha iyi anlaması için Yeni Şafak gazetesindeki 9.12.2013 tarihli köşe yazısını özellikle hatırlatmak istiyoruz"

04 Ocak 2024 14:01

Fenerbahçe Spor Kulübü, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili kulübü ve Ali Koç'u hedef alan sözleriyle ilgili bir açıklama yayımladı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Sporla alakası olmayan, gazetecilik etiğinden nasibini almamış, konulardan bihaber şekilde aldığı talimatlar ve servis edilen bilgiler ile gazetecilik yaptığını sanan bu şahsın, kamuoyundaki karşılığı herkesin malumudur" denildi. Öte yandan Fenerbahçe açıklamasında, Abdülkadir Selvi'nin 2013 yılında Yeni Şafak gazetesinde yazdığı "Hocam Türkiye'ye dön artık" başlıklı yazısını hatırlattı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Abdulkadir Selvi'nin iddialarına tepki gösterdi.

Selvi, bugün "Koç gibi organize" başlıklı yazısında, Suudi Arabistan'daki kriz nedeniyle ertelenen Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finaline değindi.

Selvi yazısında, "Atatürk’ün sporla ilgili çok güzel sözleri var; “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” gibi. “Spor, ahlaktır” diye kısa bir vecizesi var. “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözü çok bilineni. Suudi Arabistan’da oynanacak olan maçta bula bula, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülerin kullandığı, “Yurtta sulh cihanda sulh” sözü mü bulundu?" dedi.

TIKLAYIN - Abdülkadir Selvi: Suudi Arabistan'daki maçta bula bula darbe girişiminde FETÖ’cülerin kullandığı, “Yurtta sulh cihanda sulh” sözü mü bulundu?

Fenerbahçe, Selvi'nin iddialarıyla ilgili sert bir açıklama yayımladı. Fenerbahçe'nin açıklamasının tamamı şöyle:

"Abdülkadir Selvi isimli şahsın, Süper Kupa Finali iptal sürecine dair ilk günden itibaren ortaya koyduğu yalan yanlış ve iftira dolu söylem ve köşe yazıları üzerine bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.

Bu şahıs, Süper Kupa iptal gündemi doğrultusunda kendisine bir misyon belirlemiş,

Hürriyet Gazetesi’nde yazdığı yazılar ve CNN Türk ekranlarında dile getirdiği iftiralarla gerçekleri manipüle ederek, konuyu farklı bir zemine çekmeye, komplo teorileri ve isnat dolu suçlamalarla ‘kendince’ bir alan yaratmaya çalışmaktadır.

Bu şahsın, ortaya koyduğu tüm bu yalan, iftira dolu, kul hakkı yiyen günahkar tavrının hedefi Kulübümüz ve Başkanımız Ali Y. Koç’tur.

“Maçın Suudi Arabistan’da oynanmasını Ali Koç teklif etti”

“Maçın oynanacağı son gün Fenerbahçe tişört ve pankart talebi ile protokolü bozdu, süreci gerdi"

“Fenerbahçe Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözü ile FETÖ mesajı vermeye çalıştı”

“Futbol üzerinden siyasi mühendislik hedefledi”

“Larnaka maçında da Türk bayrağı ve pankart olmaması yönünde bir protokol imzaladı” gibi tamamıyla gerçek dışı bilgiler içeren ve haddini aşan bir yaklaşımla yalanlarını zirveye ulaştırmıştır.

Sporla alakası olmayan, gazetecilik etiğinden nasibini almamış, konulardan bihaber şekilde aldığı talimatlar ve servis edilen bilgiler ile gazetecilik yaptığını sanan bu şahsın, kamuoyundaki karşılığı herkesin malumudur.

İlk olarak; Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ve Başkanımız Ali Koç’un ne geçmişte ne bugün siyasetle ilgisinin olmadığı net ve sarihtir.

Ayrıca;

Pek çok maçımızda kullandığımız Atamızın ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünün, İsrail-Filistin savaşına yönelik olarak tüm dünyaya barış çağrısı yapma hedefinden başka hiçbir anlam taşımadığı,

Yaşanan bu sürecin ne sebep ne sonuçları itibarıyla sadece Fenerbahçe Spor Kulübü ile ilgisi olmadığı, ortalama zekaya sahip herkesin anlayabileceği gerçeklerdir.

FETÖ söylemleriyle Türk futbolunu, asırlık kulübümüzü yan yana getirme cüretinde bulunan bu şahsın FETÖ ile ilgili gerçek duruş ve duygularını kamuoyunun daha iyi anlaması için Yeni Şafak gazetesindeki 9.12.2013 tarihli köşe yazısını özellikle hatırlatmak istiyoruz.

Bu şahısla ilgili hukuki adımların başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Fenerbahçe'nin açıklamasında yer alan Selvi'nin söz konusu yazısı için tıklayın...

Ne olmuştu?

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı yaşanan krizin ardından iptal edildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "Atatürk pankartı" ve "Atatürk tişörtü" krizi yaşandı.

Takımların maç öncesinde sahaya Atatürk tişörtleriyle ve seremoniden önce sahaya Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi, Suudiler tarafından kabul görmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, maçtan önce Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkılmasına izin verilmediği için sahaya çıkmayı reddetti.

TIKLAYIN - Süper Kupa Atatürk posteri ve İstiklal Marşı krizi yaşanmıştı; Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmayacak iddiası!

TIKLAYIN - Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi duruş: Devler, Suudilerin Atatürk ambargosuna karşı Süper Kupa maçına çıkmadı!

TIKLAYIN - Erden Timur'dan Süper Kupa açıklaması: Ülkeye dönüyoruz

TIKLAYIN - Beşiktaş'tan Süper Kupa çağrısı: Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe’ye bekleriz

TIKLAYIN - CHP'den Süper Kupa paylaşımı: Atatürk’ten taviz vermeyen, Fenerbahçe de Galatasaray da bu kupayı kazandı

TIKLAYIN - Süper Kupa maçı krizin ardından iptal oldu, Mehmet Büyükekşi'ye tepki yağdı: Atatürk'ü tartışmaya açan TFF, istifa!

TIKLAYIN - Galatasaray ve Fenerbahçe'den yurda dönme hazırlığı!

TIKLAYIN - Galatasaray, Fenerbahçe ve TFF'den ortak Süper Kupa açıklaması!

TIKLAYIN - Bölünen futbol, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye destekte bir araya geldi; Suudilerin Atatürk ambargosuna karşı ezeli rakipler, ortak değerde birleşti

TIKLAYIN - Siyasilerden Süper Kupa maçı açıklamaları: AKP iktidarının sorumsuzluğu, Suudi Arabistan yetkililerini hadsizleştirmiş!

TIKLAYIN - Ali Koç ve Dursun Özbek, toplantı yapılan otelden ayrıldı

TIKLAYIN - Cem Küçük: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifasını istediği duyumum var

TIKLAYIN - Özgür Özel: Tüm halkımızı takımlarımızı karşılamaya davet ediyorum

TIKLAYIN - İmamoğlu: 2023 yılı Süper Kupası ikiye bölünmeli; Atatürk’e olan bağlılığımızın simgesi olarak müzede sergilenmeli

TIKLAYIN - Riyad’da stadyuma giren taraftarlar İstiklal Marşı’nı okurken yüksek sesle müzik açıldı!

TIKLAYIN - Devlerin Riyad'ın Atatürk ambargosuna karşı finale çıkmama kararı yurt dışında da yankılandı: 'Suudiler, hiç yenilmemiş bir adamı yenebileceklerini düşündü'

TIKLAYIN - Hollanda'da sandıktan zaferle çıkan Wilders'tan Süper Kupa paylaşımı: Atatürk 10 - Suudi Arabistan 0

TIKLAYIN - Mansur Yavaş: Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin sokağını Bayrağımız ve Atatürk posterleriyle donatıyoruz

TIKLAYIN - Beşiktaş Belediyesi Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bulunduğu sokağın ismini değiştiriyor

TIKLAYIN - Suudi Arabistan’dan Süper Kupa’yla ilgili ilk açıklama: İki takım da anlaşmaya uymadı

TIKLAYIN - CHP İl Başkanı Çelik: Sporcularımıza sahip çıkan halkımızla Sabiha Gökçen Havalimanı'ndayız

TIKLAYIN - Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar, havalimanlarına akın etti: Mustafa Kemal'in askerleriyiz!