Kültür-Sanat

Ferhat Göçer: Emek hırsızlığının vardığı boyutları anlatabilmemiz için desteğiniz çok önemli

16 Şubat 2024 17:57

T24 Kültür Sanat

11 bin üyeden fazla besteci, söz yazarı, edisyon şirketi, aranjör üyesiyle; yerli ve yabancı müziğin çok önemli bir bölümünü temsil eden Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), müzik emekçilerinin haklarını alabilmesi için birçok farklı alanda yürüttüğü çalışmaların daha geniş kitlelere anlatılması için bir basın toplantısı düzenledi.

MSG Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer, telif konusunda yaşanan gelişmelerin anlatıldığı toplantıda gazetecilere hitabında şunları söyledi:

Emek hırsızlığının vardığı boyutları halka anlatabilmek için sizin desteğiniz çok önemli. Bu konu sadece eser sahiplerinin değil tüm Türkiye’nin meselesi. Müzik dinleyicilerinin de bilgilendirilip bilinçlendirildiğinde yanımızda duracağından şüphemiz yok” 

"Yeni genelge sayesinde üyelerimize 260 milyon TL telif bedeli dağıtıldı."

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2023 yılında yayınladığı genelge sayesinde ülkedeki tüm konaklama tesislerinin müzik lisans belgesi almasının  zorunlu hale geldiğini belirten Göçer, bu sayede MSG'nin 2023 yılında üyelerine toplamda 260 milyon TL'den fazla telif bedeli dağıttını, bu rakamın bir önceki yıla kıyasla yüzde 93'lük bir artış gösterdiğini ve şimdi diğer umumi mahallerin de konaklama tesisleri modeli örnek alınarak lisanslanması için devletten destek beklediğini söyledi. 

Başkan Yardımcısı Zeynep Talu, Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer,
Kurumsal İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Gökyokuş, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Birol Namoğlu