Dünya

Fransa'da cemaatsiz kalan asırlık kilise satışa çıkarıldı

Nancy Başpiskoposluğu'nun kilisenin satışı için işlemlere başladığı belirtildi

10 Eylül 2018 12:20

Fransa'nın kuzeydoğusunda bulunan Logwy kentinde 1911-1913 yılları arasında inşa edilen asırlık Saint-Jules Katolik Kilisesi'nin, cemaatsiz kaldığı gerekçesiyle 190 bin Euro'ya satışa çıkarıldığı açıklandı.

Yerel France Bleu Lorraine radyosunda yer alan habere göre, uzun yıllar bölgede bulunan işadamlarınca giderleri karşılanan kilisenin, son yıllarda boş kaldığı, iş adamlarının ilgisizliği sonrası cemaatin de gelmemesi nedeniyle asgari giderlerinin karşılanamadığı bildirildi. Nancy Başpiskoposluğu'nun kilisenin satışı için işlemlere başladığı belirtildi.

190 bin avro bedelle satılığa çıkarılan tarihi binanın loft tipi bir konut veya çok sayıda apartman dairesi şeklinde kullanılabileceği, çok amaçlı etkinliklere ev sahipliği yapabileceği bildirildi.

Belçika ve Lüksemburg sınırında bulunan Lorraine bölgesinde son yıllarda kiliseye olan ilginin azaldığı vurgulanan haberde, bölgede 20 civarında kilisede düzenli ayin düzenlenebildiği, çok sayıda kilisenin ilgisizlik nedeniyle asgari ihtiyaçlarını ve tamir giderlerini karşılamakta güçlük çektiği uyarısında belirtildi.