Dünya

Fransız polisi cezaevi aracına saldırı esnasında kaçan mahkûmu arıyor

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da "faillerin bulunması için her şeyin yapıldığını" söyledi

15 Mayıs 2024 10:43

T24 Dış Haberler

Fransa'nın kuzeyindeki Normandiya'da polis, dün cezavi aracına saldırı sırasında kaçan mahkûmu arıyor. 

"Sinek" olarak bilinen Mohamed Amra, Rouen'daki bir mahkeme duruşmasından dönerken bir araba gişelerde cezaevi aracına çarpmıştı. Silahlı kişiler araca ateş açmış, iki cezaevi görevlisini öldürmüştü. 

Saldırı esnasında kaçan mahkûm Mohamed Amra'yı yaklaşık 200 jandarma arıyor. Kilit noktalarda araç kontrolleri yapılıyor. 

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da "faillerin bulunması için her şeyin yapıldığını" söyledi.

Paris savcısı Laure Beccuau gazetecilere yaptığı açıklamada, dün yerel saatle 11:00'den hemen önce Amra'yı taşıyan minibüsün Fransa'nın kuzeyindeki Eure bölgesindeki Incarville'de gişeleri geçtiğini ve "hemen ardından bir Peugeot aracın önden çarparak aracı durdurduğunu" söyledi. Ardından silahlı kişiler olay yerinden ayrılmadan iki araca "birkaç kez ateş ederek" polis memurlarının ölmesine ve yaralanmasına neden oldular. 

Paris savcısı, suçlular tarafından kullanıldığına inanılan iki aracın Salı günü farklı yerlerde yanmış olarak bulunduğunu söyledi.

Saldırının ardından kayıplara karışan mahkûm Amra 10 Mayıs'ta hırsızlık suçundan hüküm giymiş ve Marsilya'daki savcılar tarafından ölümle sonuçlanan bir kaçırma olayından dolayı suçlanmıştı.

Fransız basınında yer alan bazı haberlere göre Amra bu hafta başında hücresinin parmaklıklarını kesmeye çalışarak kaçmaya çalışmıştı.

Başkentin savcısı Bayan Beccuau düzenlediği basın toplantısında Amra'nın 13 mahkumiyeti olduğunu ve bunlardan ilkinin 15 yaşındayken Ekim 2009'a kadar uzandığını söyledi.