Spor

Galatasaray: Fenerbahçe karşılaşmasına , Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan formamızla çıkacağız! 

29 Aralık 2023 16:01

Galatasaray Spor Kulübü, Süper Kupa maçına Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak hazırlanan formayla çıkacağını açıkladı.

Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmeyeceği bilgisi gittiği iddia edildi.

Yasağı koyan Suudi hükümeti yetkililerinin direkt "Kral'ın adına konuşuyoruz" diyerek iki kulübe de hem tişört hem de pankart konusunda yasak koyduğu belirtildi.

Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünün yazıldığı pankartla maça çıkılmasına izin vermediği, iki kulübün de durumdan rahatsızlık duyduğu ve hala yetkililerle görüşme halinde olduğu öğrenildi.

Galatasaray'dan açıklama

Galatasaray, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe karşılaşmasına, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan formamızla çıkacağız!" dedi.

İstiklal Marşı okunacak

İstiklal Marşı'nın okunmasına izin verilmediği iddialarının ise doğru olmadığı ifade edildi.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır."