Spor

Galatasaray'ın sponsorluk anlaşmasında "enflasyon" detayı: TÜİK'in yanı sıra ENAG verileri de dikkate alınacak

Sarı-kırmızılılar, yeni anlaşmasıyla stadyum isim sponsorluğundan yıllık 213 milyon liranın üzerinde bir gelir elde edecek

03 Temmuz 2023 11:01

T24 Spor

Galatasaray Spor Kulübü, 2023-2024 sezonu için stadyum ve forma göğüs isim sponsorlukları için yaptığı anlaşmaların detaylarını açıkladı. Sarı-kırmızılılar stat isim sponsorluğu için Rams Global ile 5 yıllık bir anlaşma imzaladı. Yapılan açıklamada her yıl ÜFE-TÜFE oranlarının dikkate alınarak ödenecek tutarda artış yapılacağı belirtilirken, bu artışın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) açıkladığı verilerin ortalaması alınarak gerçekleşeceğinin belirtilmesi dikkati çekti.

Galatasaray Kulübü, stat isim sponsorluğu için Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi ile 5 sezonluk sözleşme imzaladı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, stat isim sponsorluğu için 2023-2024 sezonundan başlamak üzere Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi ile 5 sezonluk sözleşme imzalandığı bildirildi.

Açıklamada 2023-2024 futbol sezonu için stadyum isim ve sponsorluk bedelinin 213 milyon 600 bin lira artı KDV olarak belirlendiği aktarılarak, şöyle denildi:

"Takip eden sezonlara ilişkin sözleşme bedelleri için Türkiye İstatistik Kurumunun ve Enflasyon Araştırma Grubunun açıklayacağı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalaması alınarak artış oranı belirlenecektir. 2023-2024 sezonu stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213 milyon 600 bin lira artı KDV'nin yüzde 36'sı olan 77 milyon 420 bin lira artı KDV Galatasaray Spor Kulübüne, yüzde 64'ü olan 136 milyon 180 bin lira artı KDV şirketimize ödenecektir. Ayrıca sportif başarıya dayalı oluşturulan prim ve ödül sistemine uygun olarak şirketimize prim ödemesi yapılacaktır."

TÜİK ve ENAG'ın ortalaması alınacak

Galatasaray'ın yaptığı 5 yıllık anlaşmada her yıl ÜFE-TÜFE oranlarına göre artış olacağı detayı yer alırken burada TÜİK'in verilerinin yanı sıra ENAG'ın açıkladığı oranların da dikkate alınacağı ve bu iki kurumun ÜFE-TÜFE oranlarının ortalamasına göre hesaplama yapılacağı bilgisi dikkat çekti. 

Yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 39, ENAG'a göre yüzde 109

TÜİK, mayıs ayı için yıllık enflasyon oranını yüzde 39 olarak açıklamıştı. Aynı ay için ENAG'ın kamuoyuna duyurduğu yıllık enflasyon oranı ise yüzde 109'du. 

ENAG nedir?

Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy tarafından kurulmuş ve bir grup akademisyen tarafından Türkiye'deki enflasyonun saatlik, günlük ve aylık olarak açıklanması amacıyla kurulan Enflasyon Araştırma Grubudur.