Spor

Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan: Kadıköy'de şampiyonluk kupasını kaldırdık; psikolojik üstünlük bizde

"Dünya Kupası finalinde en başından beri Hırvatistan'ı destekliyorum"

15 Temmuz 2018 17:08

Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, İsviçre kampında açıklamada bulundu. İnan, Kadıköy'de psikolojik üstünlüğün kendilerine geçtiğini söyledi.

Hürriyet'e konuşan İnan, Fatih Terim'in derbilerdeki etkisiyle ilgili soruya, ''Fatih hoca bu özgüveni hem taraftara hem bizlere çok çabuk şekilde aşıladı. Bunu da ancak Fatih Terim gibi bir teknik direktör yapabilir. 21.şampiyonluğu getiren en önemli etkenlerden biriydi ikinci yarıdaki derbilerde başarılı olmak" diye yanıt verdi.

Selçuk İnan'ın Hürriyet'e yaptığı açıklamaları şöyle:

Geçen sezon ilk yarıdaki derbilerde kime yenildiyseniz ikinci devrede rövanşı aldınız. Bunun sırrı neydi? Fatih Terim rakipler üzerinde de baskı kuruyor mu?

Tabii ki öyle. Bu, özgüvenle de alakalı. Özgüven çok önemli bir şey. Fatih hoca bu özgüveni hem taraftara hem bizlere çok çabuk şekilde aşıladı. Bunu da ancak Fatih Terim gibi bir teknik direktör yapabilir. 21.şampiyonluğu getiren en önemli etkenlerden biriydi ikinci yarıdaki derbilerde başarılı olmak.

Kadıköy’deki F.Bahçe maçında Tolga’nın 90+1’de kaçırdığı pozisyon vardı. Galibiyetin kaçtığı o an neler hissettiniz?

Hepimiz çok üzüldük. Olmayınca, olmuyor. Tolga da kaçırdı, direkten dönen toplarımız da oldu. Ama biz en önemlisini, yapılmayanı yaptık; Kadıköy’de şampiyonluk kupasını kaldırdık. O yüzden ben bu konuya kafa yormuyorum. Elbet bir gün F.Bahçe’yi orada da yeneceğiz. Umarım bu sene olur. Bu arada Kadıköy’de psikoloji artık tersine döndü. Çünkü artık onlarda, yenilmeme stresi ve baskısı başladı. Aslında uzun süredir vardı ama kıramadık onu.

G.Saray 3 yıl sonra Şampiyonlar Ligi arenasında. İstediğin bir rakip var mı?

Çok heyecanlıyım. Çünkü orada önemli başarılar yakaladık. Şampiyonlar Ligi’nde hedefimiz gruptan çıkmak. Gerçekçi olmak lazım. Bu nedenle çok güçlü rakiplerin çıkmasını istemem.

Dünya Kupası finalinde hangi takımı destekliyorsun?

Ben, en başından beri Hırvatistan’ı destekliyorum. Nedenini de söyleyeyim; Hırvatistan ile o kadar çok oynadık ki, artık karşılaştığımızda birbirimize sarılıyoruz. Arkadaş gibi olduk. Ayrıca Trabzonspor’da oda arkadaşım Hırvat Cale idi. Bu yüzden Hırvatları destekleyeceğim.