Gündem

Gelecek Partili Özdağ, Ankara'da fenerle sosyal konut aradı: "Ay'a yapmış olmasınlar!"

""İktidara Bilal’e anlatır gibi anlatmak istedik, Ay’a uzaya baktık göremedik"

29 Eylül 2022 18:13

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara’nın Bala ilçesinde üç yıl önce yapımına başlanacağını açıkladığı TOKİ alanını fenerle gezerek, sosyal konut aradı.

Selçuk Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İktidara Bilal’e anlatır gibi anlatmak istedik. Ay’a uzaya baktık göremedik. 2019 yılında yapacağınız TOKİ konutları nerede? O gün tantana ile söz vermiştiniz. Bugün de. Aynı hikaye. Yapmadıklarınız yapmayacaklarınızın garantisi. Kandırırsa Hükümet kandırır mı?" ifadelerini kullandı. 


Gelecek Partisi heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2020 yılında yapımına başlanacağını açıkladığı Ankara’nın Bala ilçesindeki TOKİ konutu alanında incelemelerde bulundu. Selçuk Özdağ, gece vakti elinde fenerle araziyi gezip, "Sinoplu Diyojen, Anadolu topraklarında elinde bir lüküs lamba ile ‘Adam arıyorum’ diyordu. Ben ise, 2019 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sayın Cumhurbaşkanı'nın, AKP Genel Başkanı'nın; fakirler, dar gelirliler, şehitler ve gaziler 100 bin konut vaadi vardı. 3 senedir bu konutlarla ilgili herhangi bir gelişme var mı diyerek, bugün Bala'da o 100 bin konutun bazı kısımlarını arıyorum. Olabilir mi acaba diye bakıyorum fenerle, yok. Nerede olabilir acaba?" dedi. 

"Sakın Ay'a yapmış olmasınlar bu konutları"

Bir partilinin “Başkanım, iki gidiş iki geliş Ay'a yol yapıyorlardı. Sakın Ay'a yapmış olmasınlar bu konutları” demesi üzerine Özdağ, şöyle konuştu: 

“Bakalım, dürbünle aya doğru bakalım. Aya bakalım; yol yok, TOKİ inşaatı da yok. O zaman nerede olabilir bunlar? Buradan şimdi ben bütün Türkiye'ye sesleniyorum; birkaç hafta 250 bin konut yapacaklarını söylediler, yine dar gelirli aileler için. Ben buradan diyorum ki; 2019’daki 100 bin konut ne alemde? 

Bu projelerin temelleri bile atılmadı. Yetkililere sesleniyorum, 2019’da yapılacağı ilan edilip, başvuruları toplanmış olan sosyal konutlar hani nerde? Bala’da yapılacağı yer olarak işte üzerinde bulunduğumuz arazi gösterilmişti. İşte görüyorsunuz bu arazi bomboş, sosyal konut falan yok."