Kültür-Sanat

Genç Caz+ 23'ün albüm lansman konseri yapıldı

Esra Gürçay Quartet feat. Peter Shalamov

07 Aralık 2023 23:02

T24 Kültür-Sanat

İstanbul Caz Festivali kapsamında 2003’ten bu yana düzenlenen Genç Caz+ 23'ün albüm lansman konserleri yapıldı.

Sanatseverlerin yoğun katılımıyla Pera77'de gerçekleşen etkinlikte genç müzisyenler ilk albüm çalışmalarını kutlarken Zonda 4, Eggman Quartet, Esra Gürçay Quartet feat. Peter Shalamov grupları sahne aldı.

Eggman Quartet

Lansman açılışında konuşan İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer, "20 yıldır devam eden Genç Caz+'nın son 3 yıldır bir albüm projesi de var. Sony Müzik'le birlikte yayınlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Zonda 4 

Genç Caz+ nedir?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Caz Festivali kapsamında düzenlenen Genç Caz+, Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen 30 yaş altındaki genç müzisyen ve topluluklara festival programında yer alabilecekleri bir platform sağlıyor. Seçilen müzisyen ve topluluklar, İstanbul Caz Festivali’nde uluslararası sanatçılarla birlikte sahneye çıkıyor ve festival sonrasında yayımlanan Genç Caz+ albümünde yer alıyorlar.

Genç Caz+, müzik alanında öğrenim gören veya amatör olarak müzikle uğraşan, klasik anlamda cazın yanı sıra, caz temelinden yola çıkarak müzik yapan tüm genç müzisyenleri daha geniş bir çerçevede desteklemek amacıyla düzenleniyor. Genç Caz+; cazın yanı sıra funk, R&B, neo-soul, elektronik müzik, hip-hop gibi farklı tarzlarda ve doğaçlama içeren müzikler yapan yaratıcı müzisyenleri, profesyonel müzik dünyasına hazırlarken, aynı zamanda müzik sektörünü özgün ve nitelikli müzik üreten yeni isimlerle buluşturmayı hedefliyor.

Harun İzer