Dünya

Göçmenlik yasası işgali: Rennes 2 üniversitesi öğrenci ablukasında

Rennes 2 Üniversitesi, Fransa Parlamentosu'nda onaylanan göçmen yasasına karşı bazı öğrencileri tarafından işgal edildi

23 Ocak 2024 15:07

T24 Dış Haberler

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rennes 2 Üniversitesi salı sabahı göçmenlik yasasını protesto eden öğrenciler tarafından işgal edildi ve dersler askıya alındı. Üniversitenin basın ofisinin Instagram üzerinden yaptığı açıklamadaysa, "Bu sabah saat 6:30'da Villejean kampüsündeki tüm binaların, dün Genel Kurul tarafından göçmenlik yasasını protesto etmek için oylandığı gibi işgal edildiğini kaydettik" denildi. Yönetim ayrıca, "Kurumun faaliyetleri bu kampüste normal bir şekilde gerçekleşemeyeceğinden, öğretim ve araştırma faaliyetleri sabah için askıya alınmıştır" denildi.

Girişlere barikatlar kuruldu.

Yerel medyada yayınlanan görüntülerde üniversiteye girişlerde barikatlar kurulduğu görülüyor. Üniversite yönetiminin yaptığı resmi açıklamadaysa, "Rennes 2 Üniversitesi'nin 19 Aralık 2023 tarihinde Parlamento tarafından kabul edildiği günden bu yana göçmenlik yasa tasarısına kesin bir şekilde karşı çıktığını ve kurumun Avrupa Birliği dışından gelen kız ve erkek öğrenciler için hiçbir zaman farklı haklar uygulamadığını hatırlatırız" denildi.

Fransa'da öğrenci protestolarının geleneksel öncülerinden biri olan Rennes 2 Üniversitesi'nin toplam 21,000 öğrencisi bulunuyor. Web sitesine göre, "Batı Fransa'da sanat, beşeri bilimler, yabancı diller ve sosyal bilimler alanlarında en büyük araştırma ve yüksek eğitim merkezi".