Gündem

Görev yeri değiştirilmişti; adliyedeki "rüşvet çarkı" iddialarının tanığı Başsavcıvekili konuştu

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, adliyede bazı ve hâkim ve savcılarla ilgili “rüşvet, iş takibi, aracılık ve usulsüzlük” iddiaları gündeme getirmişti

26 Aralık 2023 06:20

İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki "rüşvet çarkı" ihbarında tanık olarak dinlenen ve HSK kararnamesiyle görev yeri değiştirilen Başsavcıvekili Mesut Erdinç Bayhan, “Biz halk için, devlet için devlet nerede ne der ise orada çalışırız. Devletin HSK’nin tasarrufuna saygı duyarız” dedi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, 6 Ekim 2023’te Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği’ne yazdığı yazı ile İstanbul Anadolu Adliyesi’nde bazı ve hakim ve savcılarla ilgili “rüşvet, iş takibi, aracılık ve usulsüzlük” iddialarını dile getirmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiklerini açıklamıştı. HSK tarafından iddiaları araştırmak için görevlendirilen üç müfettiş İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mesut Erdinç Bayhan’ı tanık olarak dinlemişti. Bayhan, Başsavcı Uçar’ın HSK’ya yolladığı metindeki iddiaları detaylandıran 17 sayfalık tutanağı diğer savcılara hazırlama talimatı veren isimdi.

Bayhan geçtiğimiz gün yayınlanan kararnameyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekiliği’nden alınarak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığında görevlendirildi.

Hürriyet’ten Seyhan Avşar imzalı habere göre, bu görevlendirilmenin ardından yargı kulislerinde Bayhan’ın rüşvet çarkını ortaya döken olayda önemli bir pozisyonda yer aldığı için pişman olduğu ve bunu dillendirdiği konuşuluyor.

"Ben devlet adamıyım. İşimle, yaptığım görevle kimseye konuşmam"

Konuya ilişkin Halk TV’ye konuşan Bayhan, “Ben devlet adamıyım. İşimle, yaptığım görevle kimseye konuşmam. Bizler hukukçuyuz. Sanatçı ve siyasetçi değiliz” dedi.

"Biz halk için, devlet için devlet nerede ne der ise orada çalışırız"

Bayhan, “Tayin ile ilgili şunu söyleyeyim. Başsavcıvekili olarak beni devlet atadı. Devlet aldı. Hayırlısı olsun. Biz halk için, devlet için devlet nerede ne der ise orada çalışırız. Devletin HSK’nin tasarrufuna saygı duyarız” diye konuştu.

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI | Çürümek: Yargıda temiz eller mi, güç savaşları mı?

TIKLAYIN-Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Başsavcının "adliyede rüşvet çarkı" ihbarı için soruşturma başlatıldı

MEHMET YILMAZ YAZDI Adliye çürürken seyrediyoruz

TIKLAYIN - Başsavcı Uçar'ın HSK'ya "rüşvet" şikayetine hâkimden karşı dilekçe: Ben ve akrabalarımın banka hesapları en ince ayrıntısına kadar incelensin