Spor

Haaland'dan FIFA'ya "taç atışı" önerisi

25 Mart 2024 12:43

Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland, futbolda kendisini en çok neyin rahatsız ettiğini açıklayıp FIFA'ya seslendi. Norveçli golcü, FIFA'ya taç atışları konusunda bir de öneri de bulundu.

Manchester City'nin resmî podcastinde konuşan Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland, çarpıcı açıklamalarda bulunurken FIFA'ya seslendi.

Futbolda en çok taç atışlarında yapılan sınır ihlallerinden rahatsız olduğunu belirten Haaland, "İlk isteğim, sahanın her yerine gol çizgisi teknolojisini getirmek. Böylece topun ne zaman oyun dışı olduğunu her zaman bilirsiniz. Ama beni asıl rahatsız eden şey taç atışları. O tarafa ya da bu tarafa atmanız fark etmez. Sadece iki elinizin topun üzerinde olduğundan emin olun. Kuralları bile bilmiyorum ve eğer bir atış yapacaksam muhtemelen yanlış yaparım. Ama topu düz aşağı, düz yukarı ya da her şekilde atmanız fark etmez" diye konuştu.

"Ben olsam metreleri kontrol ederim"

FIFA'ya da seslenen Haaland, "Ben olsam metreleri kontrol ederim. Bu kontrol yapılırsa kimse çok fazla alan çalamaz. Ne kadar uzağa gidebileceğinizin bir sınırı ve ne kadar süre alabileceğinizin bir sınırı olmalı. Bence gelecekte de böyle olacak." dedi. (NTV Spor)