Gündem

HaberTürk yazarı Par: Acemoğlu, Gürkaynak, Kara ve Akçiğit CHP’ye transfer edilmişler ve Kılıçdaroğlu’nun ekonomi kurmayı olmuşlar gibi bir hava oluştu

07 Aralık 2022 11:53

HaberTürk yazarı Kübra Par, CHP'nin vizyon belgesi toplantısına ilişkin olarak, "Acemoğlu, Gürkaynak, Kara ve Akçiğit CHP’ye transfer edilmişler ve Kılıçdaroğlu’nun ekonomi kurmayı olmuşlar gibi bir hava oluştu." düşüncesini dile getirdi.

Par yazısında, "Dün bu isimleri yakından tanıyan önemli bir ekonomistle konuştum. “Refet Bey, Ufuk Bey ve Hakan Bey bu durumdan rahatsızlar. Kendilerinin CHP kadrosuna geçmişler gibi gösterilmelerini beklemiyorlardı. Kibar insanlar oldukları için ses çıkarmadılar” dedi. Daron Acemoğlu ise sadece bundan değil, Jeremy Rifkin’in organizasyonun merkezine oturtulmasından da rahatsızlık duymuş. “Rifkin’in de katılacağından Daron Bey’in çok geç haberi olmuş. Sonuçta Acemoğlu Rifkin’den çok daha saygın ve önemli bir isim. Zaten Rifkin eğitim itibarıyla da ekonomist değildir, uluslararası ilişkiler kökenlidir” diye ekledi. Günün sonunda CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun saygın ekonomistler ile Türkiye’nin geleceği için yeni bir vizyon ortaya koyması çok kıymetli bir çaba. Fakat keşke adaylık yolunda kendisini daha güçlü göstermek adına tarafsız bilim insanlarını açıkça rızalarını almadan vitrinde kullanmasaydı. Tüm bu isimler Kılıçdaroğlu’na resmen danışmanlık yapıyorlarmış ve hatta CHP’ye geçmişler gibi bir hava yaratılması etik açıdan da siyasi açıdan da pek doğru olmadı." ifadesini kullandı.