Dünya

Hamas'tan Lübnan'daki saldırı sonrası ilk açıklama: İsrail'in korkakça suikastleri Filistin halkının direnişini kıramayacak

Lübnan resmi haber ajansı NNA saldırıya ilişkin geçtiği haberde, Hamas'ın "iki numaralı" ismi Salih Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü duyurmuştu

02 Ocak 2024 20:58

Hamas, İsrail’in insansız hava aracıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri’nin öldürülmesinin ardından açıklama yaptı.

AA'da ter alan habere göre açıklamada, "Siyonist işgalcilerin (İsrail), Filistin içinde ve dışında liderlerimize ve sembol isimlere yönelik gerçekleştirdiği korkakça suikastlar, halkımızın iradesini ve kararlılığını kırmayı başaramayacak, cesur direnişimizi engelleyemeyecek" ifadesi kullanıldı.

Hamas, İsrail'in suikast düzenleyerek, "Gazze'deki hedeflerine ulaşmaktaki başarısızlığını kanıtladığını" kaydetti.

İsrail ordu radyosunda yer alan ve ismi açıklanmayan "yabancı kaynaklara" dayandırılan haberlerde, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisine insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda Aruri'nin öldürüldüğü belirtilmişti.

TIKLAYIN - İsrail ordusu: Lübnan'daki saldırıda Hamas'ın "iki numarası" Salih Aruri de öldürüldü

TIKLAYIN - İsrail basını: Aruri suikastı sonrası Blinken, Tel Aviv'e yapacağı ziyareti erteledi

Salih el-Aruri kimdir?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri, 19 Ağustos 1966’da Ramallah’ta doğdu.

AA'da yer alan habere göre, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurucularından olan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.