Gündem

Hayali seçmen iddiası: Boş arazi ve evlere ikamet kaydı yapılmış!

"AKP İlçe Başkanı ve aile fertlerinin tamamı hayali binalarda gösterilerek kaydedilmiş”

30 Ocak 2024 07:36

Yerel seçimlere iki ay kalırken, önceki seçimlerde de gündeme gelen “hayalet seçmen” kaydı örnekleri bir kez daha yaşanıyor. Bitlis’in Mutki ilçesinin Pınarbaşı Mahallesi’nde boş arazi ve evlere aralarında AKP Mutki İlçe Başkanı Oktay Orbay’ın da bulunduğu birçok seçmen kaydedildiği iddia ediliyor.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan CHP Mutki İlçe Başkanı Evrim Emre Yol, “Var olmayan binalara seçmen kaydediliyor. İlçemiz Mutki’de seçmenlerin askı listesi ilanının takibini yaptığımızda ilçemizle alakası bulunmayan şahısların Mutki’de ikamet ediyor gibi gösterildiğine tanık olduk. Bu şahıslar AKP’li belediye yönetimi tarafından numara ve abonelikler verilerek metruk binalar, şehitlik alanları, belediye lojman ve kömürlükleri, hayali binalar, işyerleri ve siyasi parti binaları gibi iskâna uygun olmayan alanlara kaydedildiğini gördük” dedi.

AKP’li ilçe başkanı ve aile fertleri de bu yöntemle kaydedilmiş!

AKP’li ilçe başkanı ve aile fertlerinin de bu yöntemle kaydedildiğini belirten Yol, “AKP Mutki İlçe Başkanı Oktay Orbay ve aile fertlerinin askı listesine ilave edildiği ancak kendisinin Pınarbaşı Mahallesi’nde değil Dağlık köyünde yaşadığını tespit ettik. Bu şahıs ve aile fertlerinin tamamı hayali binalarda gösterilerek kaydedilmiş” ifadelerini kullandı.