Gündem

Hayvanseverler Üsküdar'da buluştu: Sokak köpeklerinin yok edilmesi planlanıyor

"Sokakta köpekler ile birlikte olan yaşamımıza ciddi bir müdahale girişimi var"

29 Ocak 2024 11:08

İstanbul’da Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve hayvanseverler, sokak hayvanları için bir araya geldi. Üsküdar’da gerçekleştirilen basın açıklamasında sokak köpeklerinin hedef gösterilmesine ve toplatılmasına tepki gösterildi.

Yapılan basın açıklamasında hayvanların özgürlüğüne dikkat çeken grup, Türkiye'nin her kentinde benzer eylemler yapacaklarını açıkladı.

Hayvanseverler, yapılan bu eylemlerin amacını, yerelde örgütlenmeyi harekete geçirmek, belediye başkan adaylarıyla örgütlü bir şekilde hayvan özgürlüğü ve hakları için görüşmeler sağlamak olarak açıkladı.

Hayvanseverlerden Elif Göktepe, grup adına basın açıklamasını okudu. Göktepe, "2024 yerel seçimleri öncesi dostlarımızın, sokakta yaşayan kent sakinleri kedi ve köpeklerin sesi ve oyu olmaya geldik." dedi.

"Hayvanların eziyet görmesini engellemek için buradayız"

Hayvanlara Adalet Derneği üyesi Barış Karlı, yaptığı konuşmasında sokak köpeklerinin hedef gösterilmesine tepki gösterdi. Karlı, "Bu eylem sokakta yaşamını sürdüren hayvanlar için, özellikle kedi köpekler için ses çıkartmak amacıyla yapılıyor. Çünkü sokaktaki köpeklere yönelik son dönemde ciddi bir hedef gösterme, ciddi bir karalama kampanyası var. Sokakta köpekler ile birlikte olan yaşamımıza ciddi bir müdahale girişimi var. Biz de buna hayır demek için, Hayvanları Koruma Kanunu'nun 6. maddesinin aynen kalması, aynen korunması için bir tepki vermek istiyoruz ve devlet kurumlarına yetkililere sesleniyoruz" dedi.

Hayvansever Ali Toroz da sokak hayvanlarının toplatılmasına karşı olduklarını söyleyerek, "Buradaki amaç hayvanlara özgürlük. İşkencelere, zulme hayır demek için buradayız. Yani eziyet gören canların, eziyet görmesini engellemek adına buradayız. Farkındalık yaratmak adına buradayız" dedi.

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifin'den Öykü Yağcı, köpeklerin yasaya aykırı bir şekilde toplatıldığına dikkat çekti, "Yerel seçimler öncesi suçsuz masum hayvanlar tekrardan hedef tahtası olarak siyasiler tarafından kullanılmaya başlandı. Hayvanların özgürce yaşam hakkını savunuyoruz. Şu anda köpeklerin yasa dışı bir şekilde dev toplama kamplarına toplanıp, orada kapalı kapılar ardında öldürülmesi planlanıyor, bu köpeklerin yok edilmesi planlanıyor'' diye konuştu.