Politika

HDP'nin yeni Eş Genel başkanları belli oldu

25 Ağustos 2023 15:27

HDP'nin yeni eş genel başkanları partinin mevcut MYK üyesi Sultan Özcan ve Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın avukatı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi MYK üyesi Cahit Kırkazak oldu.

Hakkında yürütülen kapatma davası Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde sonuçlanma aşamasında olan HDP, pazar günü olağanüstü kongre ile yeni ve sembolik bir yönetim belirleyecek.

Partinin tüm kurullarını gelecek ay Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne taşıyacak HDP, daha sonra kapatma davasının sonuçlanmasını bekleyecek.

Sancar ve Buldan aday olmayacak

Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde pazar gerçekleştirecek HDP Olağanüstü Kongresi'nde, mevcut Eş Genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, yeniden aday olmayacak.

Edinilen bilgiye göre, uzun süredir devam eden arayış kapsamında, mevcut MYK üyesi Sultan Özcan ve Selahattin Demirtaş’ın avukatı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi MYK üyesi Cahit Kırkazak’ın yeni Eş Genel başkanlar olması kararlaştırıldı.

"Görev uygun bulundu"

BirGün'ün aktardığına göre; konuyla ilgili konuşan Kırkazak, “Konu yeni değil. 10 gün süren temaslarımız vardı parti yönetimi ile. Görüşmelerin sonunda bu görev uygun görüldü” dedi.

Önceki dönem HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz'ün HDP Eş Genel Başkanlığı için düşünülen ilk isim olduğu, ancak Peköz'ün bu görevi geri çevirdiği öğrenildi.