Gündem

HDP'den Abdullah Gül'e: Oldu beyim, sen buyuracaksın, biz bir araya geleceğiz, irademizi sana ipotek edeceğiz; cesaretin yok mu, çık aday ol!

"Diyorsun ki ancak herkes bir araya gelirse ben aday olurum. Ne güzel, bunu kim istemez?"

28 Nisan 2018 21:11

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, "Geniş bir mutabakatın ortada olmadığı gözükmüştür. Adaylığımla ilgili bir süreç söz konusu değildir" şeklindeki açıklamasını eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Oldu beyim, sen buyuracaksın, biz bir araya geleceğiz, irademizi sana ipotek edeceğiz. Senin cesaretin yok mu? Çık aday ol” ifadelerini kullandı.

Partisinin Siirt’te düzenlediği seçim çalışmalarına katılan ve HDP Siirt İl Başkanlığı önünde bir konuşma yapan Temelli, eski Cumhurbaşkanı Gül’ün bugünkü açıklamasına yönelik olarak, "HDP olmadan Türkiye'nin önünün açılması mümkün değildir. Türkiye'nin önünü açmak istiyorsanız, demokrasinin kazanmasını istiyorsanız, bu denklemin içinde HDP'nin olduğunu bileceksiniz. İşte o yüzden bu kararlılıkla aday ve seçim çalışmamızı yapıyoruz. Bunu yapmayanlar Ankara'da pazarlık peşindeler. Sayın Gül açıklama yapmış, 'Aday olmayacağım' demiş. Neden, çünkü herkes bir araya gelmemiş. Oldu beyim, sen buyuracaksın, biz bir araya geleceğiz, irademizi sana ipotek edeceğiz. Senin cesaretin yok mu? Çık aday ol, neden herkes bir araya gelsin diyorsun? Çünkü senin bir programın yok. Senin savunabileceğin, demokrasi adımı atacağın bir yolun yok. O yüzden diyorsun ki ancak herkes bir araya gelirse ben aday olurum. Ne güzel, bunu kim istemez? Aslolan mücadeledir, aslolan halk ile beraber siyaset yapmaktır. Pazarlıklar üzerinden çıkacak bir adayın zaten hiçbir şansı olmaz. Biz dedik ki herkes kendi adayı ile gelsin, kendi sözü ile gelsin, muhalefet ulaşabileceği en geniş muhalefet cephesine ulaşsın. Bu şekilde bu Cumhur İttifakı'na son verebiliriz" dedi.

"Ya kirli pazarlıklarla ittifak kuruyorlar ya da işte halen aday arayışındalar"

"Bir panik seçimine gidiyoruz. Yangından mal kaçırmaya çalışıyorlar. Korkunun bu gidişata faydası yoktur” diye konuşan Temelli, şöyle devam etti:

“Evet gidiyorlar, 24 Haziran'da bunları süpüreceğiz sokaklarımızdan. Bu korkuyu da def edeceğiz. Bakın; Türkiye'nin her yerinde yaşananlar Siirt'te de fazlası ile yaşanıyor. Korkunun, paniğin nedeni budur. 16 yıldır iktidarda olan Ak Parti, Türkiye'nin her yerine zulüm getirmiştir. Türkiye'nin her yerinde işsizlik diz boyu iken Siirt'te işsizlik neredeyse göğsümüze kadar çıkmıştır. Türkiye'nin en büyük işsizliği Siirt'te yaşanmaktadır. Türkiye'de her türlü sorun fazlası ile yaşanıyor ama Siirt'te bu sorun katbekat artıyor, tıpkı Şırnak ve Van'da olduğu gibi.

“Biz hiçbir pazarlığından içinde bulunmadık. Biz kendi adayımız ile gideceğiz, dedik. Bu adayımız Türkiye'nin adayı olacaktır. Türkiye halklarının ve herkesin içinden çıkacaktır. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Türkiye toplumunun Cumhurbaşkanı olmalıdır. Kimseyi dışarda bırakmamalıdır. O yüzden kapılarımızı herkese açtık. Bu iddiada olmayan ya kirli pazarlıklar, koalisyonlarla Cumhur İttifakı gibi ittifaklar kuruyorlar ya da işte halen aday arayışındalar.”

İlgili Haberler