Gündem

HDP'li Ahmet Yıldırım'dan referandum yorumu: AKP, 7 Haziran'daki oranına düştü

"Kürt ve HDP'nin oyunun evet'e kaydığı, suni gündemdir"

21 Nisan 2017 12:07

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, 16 Nisan referandumunda AKP’nin oy oranının 7 Haziran’daki orana göre düştüğünü söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında referandum sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Yıldırım, 7 Haziran milletvekili seçimlerinde AKP'nin yüzde 40 oy aldığını, 16 Nisan'daki referandum sonuçlarında da aynı oy oranına geri döndüklerini savunarak "AKP içinin karıştığını düşünüyoruz. Meclis gruplarında bir zafer kazanmış edası göremedik ve kendi iç kavgalarıyla didişmekteler. 7 Haziran'daki yüzde 40'lık oy oranına geri dönmüştür AKP bu bu referandumla" diye konuştu.

"Kürt ve HDP'nin oyunun evet'e kaydığı, suni gündemdir"

Ahmet Yıldırım, Kürt ve HDP'lilerin oyunun 'evet'e kaydığı yönündeki açıklamaların suni gündem olduğunu ifade ederek, "HDP'ye oy verenlerin yüzde 99'u hayır, yüzde biri  evet demiştir.  MHP'ye oy verenlerin yüzde 21' i evet, yüzde 79'u ise hayır demiştir. Bunlar araştırma şirketinin verisi" dedi.

"Muş Valisi ivedilikle istifa etmelidir"

Muş Valisi Seddar Yavuz'un, referandum günü sosyal medyada yayınlanan ve muhalefetin tepki gösterdiği fotoğrafa ilişkin "Kaybedince çamura yatmak denir" açıklamasına tepki gösteren Ahmet Yıldırım şöyle konuştu: "Sen kimsin? Hangi hakla siyasi bir açıklama yaparsın referanduma dair. Bu bile senin referandum kampanyasına müdahil olduğunun göstergesi. Bir vali, referandum sonuçlarına itiraz için YSK'ya başvuran siyasi partilere böyle diyor. Hangi hakla hangi hadle yapıyorsun. Tehditlerle muhtarları derdest ettiğini iyi biliyoruz. Okur yazar oranının en düşük olduğu yerlerde yüzde yüz evet sonuçlarını çıkardığını  iyi biliyoruz. Muş valisi görevden alınmalıdır ivedi olarak. Siyasilerin bile yapmadığı bu çalışmayı yapma hakkı olmayan görevi kötüye kullanan bu vali görevden alınmalıdır."