Politika

HEDEP bazı korucularla ilgili "cinsel istismar" iddiaları için komisyon talep etti, AKP-MHP sıraları yükseldi: Yaptıkları teröre kan kusturmaktır, burada Türk devleti var!

22 Kasım 2023 23:56

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, Genel Kurul'da kabul edilerek yasalaştı. TBMM Başkanvekili Celal Adan, birleşimi, 23 Kasım saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Teklifin Genel Kurul'da görüşmeleri sırasında HEDEP ve MHP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

HEDEP Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan'ın, "Bir ilçede birkaç yıl içerisinde bazı korucu ve uzman çavuşlar tarafından aynı sistematik yöntemle çocukların istismar edildiği" yönündeki iddiası üzerine, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, "Orada korucu kardeşlerimizin, uzman çavuşlarımızın sistemli bir şekilde yaptıkları bir şey vardır; o da teröre kan kusturmaktır" dedi.

Bunun üzerine HEDEP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, bir araştırma komisyonu kurarak yargıya intikal etmiş benzer olayların araştırılmasını önerdi.

Söylenenlerin bir iftira olduğunu öne süren Bülbül, "Devlet bunu sistematik hale getirecek, orada Kürt kökenli kardeşlerimiz buna sessiz kalacak; dünya yerinden oynar. Kimse kimsenin namusuna, şerefine göz dikemez; burada Türk devleti vardır. Dağlarda 12-13 yaşında Kürt genç kızlarına musallat olanlarla ilgili bir kelime edemezsiniz. Yiğitseniz bununla alakalı bir kelime sarf edersiniz" diye konuştu.

Bunun üzerine MHP ve HEDEP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı, bazı milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

Tartışmanın devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Celal Adan, birleşime ara verdi.

Aranın ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bahsettiğiniz bu suçlar TCK'da en ağır yaptırımlı suçlardandır. Bu suçları işleyenler en ağır şekilde cezalandırılmalı. Burada bir konunun değerlendirilmesi, kamuoyunun dikkatinin çekilmesi ve bu konuyla ilgili takipçi olunmasından daha tabii hiçbir şey olamaz. Fakat buradaki problem; bunun sistematik olarak yapıldığını söylüyorsunuz. Böyle bir iddia mümkün değil, olamaz" dedi.

TIKLAYIN - AKP'nin seçim vaatlerinden "Aile ve Gençlik Fonu", Meclis'ten geçerek yasalaştı