Politika

Tuncer Bakırhan'dan Adan'ın küfrünü savunan Bahçeli'ye: Sizin arkanızda mafyalar olabilir, bizim arkamızda halk var

31 Ekim 2023 12:30

HEDEP Grup Başkanvekili Tuncer Bakırhan, MHP'li TBMM Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık'ın konuşmasını ardından küfretmesinden ardından Adan'ı savunan Bahçeli'ye yanıt verdi. Bakırhan, "Celal Adan'ı savunuyor. İnsanın ağzına alamayacağı sözler için Bahçeli 'İsabetli sözlerdir' diyor. Biz grup böyle bir başkanvekilini tanımıyoruz. Haddinizi bilin. Sizin arkanızda mafyalar olabilir, bizim arkamızda halk var" dedi.

HEDEP Grup Başkanvekili Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

"Cumhuriyet'in 100 yılı biz ötekileştirilenler için zor bir 100 yıl oldu." diyen Bakırhan, "Cumhuriyet'in 100 yılında en başta Kürtler ve Aleviler olmak üzere, bütün farklı etnik ve inanç grupları asimileye edilmeye çalışıldı. Cumhuriyet'in 100 yılında yüzyıllardır  Türk-Kürt kardeşliği büyük darbeler yedirdi. Cumhuriyet'in 100 yılı darbelerle geçti. 

Yine cumhuriyetin 100 yılı Sincan Cezaevinde tutuklular Kürtçe türkü söyledikleri ve halay çektikleri için disiplin cezaları verilmesiyle geçti. Bu disiplin cezaları aynı zamanda infazlarının yakılması için bir gerekçe yapıldı. Cumhuriyetin 100 yılı annelere çocuklarının cenazelerinin kargoyla verilmesiyle geçti. Cumhuriyet'in birinci yüzyılında sadece barış istiyoruz diye onlarca akademisyenin görevine son verildi. Kadın hakları kısıtlandı, gasp edildi, İşçilerin, emekçilerin adil ücret talepleri baskı ile karşılaşıldı. İşçiler ve emekçiler artık hakların aramak için bir araya gelemiyorlar. Tutuklamalarla, cezalarla, işten atılmalarla sonuçlanıyor." ifadelerini kullandı.

Kışanak ve Atalay vurgusu

7 yıllık azami tutukluluk süresi dolmasına rağmen tahliye edilmeyen Gültan Kışanak'tan bahsetti ve "Kışanak bu halkın iradesidir ve derhal serbest bırakılmalıdır" dedi. AYM'nin verdiği 'hak ihlali' kararına rağmen tahliye edilmeyen TİP Milletvekili Can Atalay'ın durumunu da değerlendiren Bakırhan, "Mevcut hukuk katledilmeye çalışılıyor" şeklinde konuştu

"Haddinizi bilin"

MHP'li TBMM Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık'ın konuşmasını ardından Bahçeli'nin Adan'ı savunmasını eleştiren Bakırhan, sözlerine şöyle devam etti:

MHP Genel Başkanı aslında kendi vekiline sahip çıkarak bize bir gerçekliği daha gösterdi. Bunların küfürden ve antidemoktatik uygulamaları savunmaktan başka amacı yok. Küfür ve hakaretleri konuşmalarından çıkarınca bunlardan geriye bir şey kalmıyor. Tehdit ediyor, yetmiyor Celal Adan'ı savunuyor. İnsanın ağzına alamayacağı sözler için Bahçeli 'İsabetli sözlerdir' diyor. Biz grup böyle bir başkanvekilini tanımıyoruz. Haddinizi bilin. Sizin arkanızda mafyalar olabilir, bizim arkamızda halk var. Türkler, Kürtler, Ermeniler, Aleviler, emekçiler var.

TIKLAYIN-Bahçeli “p.venkler” ifadesine sahip çıktı: Celal Adan yalnız değildir; isabetli sözleri bizim sözümüzdür!

"İsrail ile bugüne kadar Türkiye tarihinde olmadığı kadar, en yoğun ilişki içinde olan kişilerdir"

Sözde Gazze ile dayanışma mitingi düzenlendi. Hepimiz bekliyorduk ki kürsüde konuşan herkes, savaşı durduracak, önerilerde bulunacak ama maalesef Gazze Mitingi'nde iç politika ve yerel seçimler tartışıldı. Açık bir şekilde iktidar Gazze'deki mağduriyeti iç politikaya alet etti. En iyi bildikleri şey budur. Türkiye'de yolunca gitmeyen şeyleri gölgelemek için Gazze mitingi kullanıldı. İsrail'e terör devleti diyenler, İsrail ile bugüne kadar Türkiye tarihinde olmadığı kadar, en yoğun ilişki içinde olan kişilerdir. Mitingler yaptıkları, timsah gözyaşı döktükleri, Filistin de onların çok derdi değil. Çünkü 20 senede İsrail ile Türkiye'nin ekonomik ticaret hacmi yüzde 532 artmış"