Ekonomi

HİSE GLOBAL ve ARTE CHARPENTIER'den güç birliği

21 Haziran 2023 14:21

Teknik müşavirlik firması HİSE GLOBAL, tasarım ve mimarlık şirketi ARTE CHARPENTIER ile stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre iş birliği, her iki şirketin uzmanlık alanlarındaki güçlerini birleştirerek başta mimarlık projeleri olmak üzere Türkiye’de ve dünyada çeşitli projelerde birlikte hareket etmelerini, bu sayede de hem şehircilik ve inşaat projelerinde sürdürülebilir dönüşüme katkı sağlamayı hem de global yatırımcılar için güvenli bir proje ortaklığı sunmayı hedefliyor.

HİSE GLOBAL ve ARTE CHARPENTIER arasındaki iş birliği üç ana başlıkta toplanıyor. Öncelikle, Türkiye’de hayata geçirilecek şehircilik ve inşaat projelerinde ARTE CHARPENTIER’nin bilgi ve tecrübesinden faydalanmak hedefleniyor. Bunula birlikte Afrika’da özellikle Türk ve yabancı müteahhitler tarafından gerçekleşecek projelere HİSE GLOBAL’in teknik desteği sağlanacak. Orta Asya ve Avrupa’da faaliyet gösteren müteahhitlere ve kamu otoritelerine ise “araziden proje teslimine” bütünsel hizmet sunularak yüksek kalitede, yaşanabilir projelerin verimli bütçe ve zamanlamalar ile hayata geçirilmesi sağlanacak.

HİSE GLOBAL kurucu ortağı Ebru Öz, İstanbul’da gerçekleşen imza töreninde "Büyük ölçekte çalışan ilk Türk teknik müşavirlik firması olmak üzere attığımız adımda küresel gücümüzü artırmayı, sürdürülebilir şehircilikte dünyanın en büyük 10 teknik müşavirlik firmasından biri olmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

ARTE CHARPENTIER CEO’su Andrew Hobson ise "İş birliğine dayalı bir ortam büyüme ve yaratıcılığı besleyecektir. Güçlü yönlerimizi sinerji haline getirerek nihai hedefimiz, coğrafi sınırları aşan, yapılı çevre üzerinde kalıcı ve sürdürülebilir bir etki bırakan çığır açıcı kentsel ve mimari çözümlere öncülük etmektir.” diye konuştu.