Dünya

Hunter Biden’ın, iş görüşmeleri sırasında babasını hoparlöre alarak konuşmalara dahil ettiği ortaya çıktı

01 Ağustos 2023 09:48

T24 Dış Haberler

ABD Kongresi’nde düzenlenen bir duruşmada, Hunter Biden’ın iş ortaklarıyla toplantıda olduğu sırada, babası ABD Başkanı Joe Biden’ı telefonda 20 defa hoparlöre aldığı ortaya çıktı. Oğul Biden’ın iş ortağı olan Devon Archer, duruşmada verdiği ifadede Joe Biden’ın bu görüşmelerde iş ile ilgili konuşmadığını söyledi.

ABD Başkanı Biden, 2019’da yaptığı bir açıklamada, oğluyla ya da aileden başka biriyle “işleriyle ilgili herhangi bir şey” konuşmadığını söylemişti.

BBC’nin haberinde, Cumhuriyetçilerin liderliğindeki Temsilciler Meclisi Gözlem Komitesi’nin, ABD Başkanı Biden’ın oğlunun işlerine uygunsuz bir şekilde dahil olup olmadığını araştırdığı kaydedildi.

Eski bir model olan Archer’ın, oğul Biden’ın Ukrayna da dahil olmak üzere denizaşırı ticari çıkarlarını tartışmak üzere pazartesi günü beş saatten fazla süren bir duruşmaya çıktığı belirtildi.  Archer ve oğul Biden’ın, 2014 yılında Ukrayna^da bir enerji şirketi olan Burisma’nın yönetim kurulunda yer aldığı ifade edildi.

Komitedeki Demokrat vekil Dan Goldman, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmelerin içeriğinde “tamamen sıradan bir sohbet, neler olup bittiği gibi konuların” yer aldığını söyledi. Başkan Biden’ın telefonun diğer ucunda kimin olduğunun farkında olup olmadığının bile belirsiz olduğunu sözlerine ekledi.

Goldman, Archer'ın "Başkan Biden'ın Hunter ya da başka biriyle herhangi bir iş anlaşması ya da çıkar konusunu asla görüşmediğini defalarca tekrarladığını" söyledi.