Bilim / Teknoloji

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max tasarımları internete sızdı

Apple, iPhone 16 Pro modelleri için nasıl bir tasarım planlıyor?

07 Ocak 2024 13:53

MacRumors, Apple’ın şirket içi tasarımlarını temel alan iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in bir dizi maketini paylaştı. Bunlar, isimsiz kaynaklardan alınan yeni bilgilere dayanıyor ve MacRumors, Apple’ın prototiplerinin henüz kesinleşmediğini söylese de yeni Pro modellerinin muhtemelen maketlere çok benzemesi bekleniyor.

Chip'in haberine göre, yeni iPhone 16 Pro maketleri büyük oranda iPhone 15 Pro’ya benziyor olsa da bazı önemli farklılıklar görülüyor. MacRumors, ekranların daha büyük olacağını, her birinde kapasitif Çekim (Capture) düğmesinin bulunacağını ve şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan 5x tetraprism telefoto kameranın 2024’te her iki Pro modelinde de bulunacağını iddia ediyor.

Birden fazla rapor, iPhone 16 Pro’nun (kod adı Diablo) 6,3 inç ekrana sahip olacağını ve iPhone 16 Pro Max’in (kod adı Lightning) 6,9 inç ekrana sahip olacağını iddia ediyor. Karşılaştırıldığında iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max sırasıyla 6,1 ve 6,7 inç ekranlara sahip. MacRumors, bu ekran büyümesinin yeni kameraya uyum sağlamak için olabileceğinden bahsediyor.

Düğmelere baktığımızda ise, Apple'ın geliştirme süreci sırasında birkaç farklı düzeni değerlendirdiği ancak sonunda tanıdık bir düzende karar kıldığı bildiriliyor. Cihazın sağ tarafındaki yeni Çekim düğmesi dışında tüm düğmeler aynı yerlerinde bulunuyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, yayınladığı bültenin yakın tarihli bir sayısında Çekim düğmesinden “video çekmek için yeni bir özel düğme” olarak bahsetti. MacRumors’a göre bu düğme, ses ve güç düğmelerinden farklı olarak iPhone’un çerçevesiyle aynı hizada olacak.

Ayrıca raporda, Apple’ın iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’i üretmek için iPhone 15 Pro’da kullandığı Grade 5 Titanyumun aynısını kullanacağı belirtiliyor. Apple’ın belgelerinde yeni bir renk sunma planlarının olduğuna dair işaretler bulunsa da MacRumors, iPhone 16 Pro’nun yeni renk grubu hakkında herhangi bir ayrıntı açıklamadı.